Un nou cutremur în Vrancea

0

Un cutremur cu magnitudinea de 3,1 grade pe scara Richter s-a produs duminică, la ora 16.01, în zona Vrancea, epicentrul seismului fiind în judeţul Buzău, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Seismul s-a produs la adâncimea de 138 de kilometri, iar oraşele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Vălenii de Munte (39 de kilometri), Covasna (45 de kilometri), Mizil (52 de kilometri), Buzău (53 de kilometri) şi Săcele (53 de kilometri), relatează Romaniatv.net.

Un alt cutremur, cu magnitudinea de 3 grade pe scara Richter, s-a produs duminică, la ora 08.03, în zona Muntenia, epicentrul seismului fiind în judeţul Brăila.

Cel mai mare cutremur din acest an, cu magnitudinea de 4,6 grade, s-a produs în 24 ianuarie, în zona seismică Vrancea.

În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.