Premieră: ”Prințesa veșnică”, film despre Nadia Comăneci

Nadia Comăneci şi-a câştigat faima mondială la Jocurile Olimpice de la Montreal, în 1976, când a fost prima gimnastă care a primit nota 10. În prezent, Nadia este implicată în mai multe activităţi caritabile în ţară şi în străinătate.

Scurtmetrajul „Prinţesa Veşnică” („Eternal Princess”) care prezintă viaţa gimnastei române Nadia Comăneci va avea premiera mondială la Festivalul Tribeca de la New York, care se va desfăşura în acest an în perioada 15 – 26 aprilie, relatează Mediafax.

Filmul are 30 de minute şi este regizat de Katie Holmes. Actriţa americană şi gimnasta română sunt prietene.

Nadia Comăneci şi-a câştigat faima mondială la Jocurile Olimpice de la Montreal, în 1976, când a fost prima gimnastă care a primit nota 10, după exerciţiul de la paralele inegale.

Până la sfârşitul competiţiei, Nadia a mai obţinut încă şase note de zece. Nadia Comăneci a cucerit trei medalii de aur la Montreal, la individual compus, bârnă şi paralele inegale, o medalie de argint pe echipe şi o medalie de bronz la sărituri. După JO de la Montreal, Nadia a apărut pe coperţile revistelor Time, Newsweek şi Sport Illustrated, toate în aceeaşi săptămână.

De-a lungul carierei, a câştigat cinci medalii de aur, trei de argint şi una de bronz la Jocurile Olimpice, două de aur şi două de argint la Campionatele Mondiale şi nouă de aur, două de argint şi una de bronz la Campionatele Europene.

În 1996, Nadia Comăneci s-a căsătorit cu campionul olimpic american, Bart Connor şi au împreună un băieţel, Dylan Paul.

Nadia este implicată în mai multe activităţi caritabile, a creat în Bucureşti un centru pentru ajutorarea copiilor orfani din România şi a înfiinţat fundaţia care îi poartă numele prin intermediul căreia organizează diferite activităţi sociale şi umanitare. Este preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Gimnastică, preşedinte Onorific al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Ambasadorul Sporturilor Româneşti şi membru al Fundaţiei Federaţiei Internaţionale de Gimnastică.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.