Deținuții politici vor primi indemnizații dublate!

0

Parlamentul va vota miercuri pentru dublarea indemnizaţiei persoanelor deportate şi persecutate din motive politice. Senatul a adoptat în decembrie 2014 un proiect de lege iniţiat de Guvern prin care indemnizaţiile acordate persoanelor persecutate politic de dictatura instaurată din 6 martie 1945 se vor dubla de anul acesta.

Majorările vor intra în vigoare din luna iulie a acestui an, potrivit România TV. Potrivit datelor Ministerului Muncii, numărul de beneficiari este de 45.280 persoane, din care 19.856 soţi urmaşi/soţii urmaşe, 22.424 foşti deportaţi şi 3.000 foşti deţinuţi politici.

Senatul a aprobat în 2014 un proiect de Lege iniţiat de Guvern care stabileşte majorarea cu 100% a cuantumului drepturilor persoanelor persecutate din motive politice, precum şi a celor deportate în străinătate sau foştilor prizonieri, potrivit Decretului-lege nr. 118/1990

Potrivit noilor prevederi, persoanele persecutate sau deportate vor primi 400 lei pentru anul de detenţie/prizonierat/deportare/ şi 200 lei pentru fiecare an de internare abuzivă în spitale psihiatrice sau de domiciliu obligatoriu. De asemenea, soţiile urmaşe vor primi o indemnizaţie lunară de 400 lei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.