Deținuții politici vor primi indemnizații dublate!

Parlamentul va vota miercuri pentru dublarea indemnizaţiei persoanelor deportate şi persecutate din motive politice. Senatul a adoptat în decembrie 2014 un proiect de lege iniţiat de Guvern prin care indemnizaţiile acordate persoanelor persecutate politic de dictatura instaurată din 6 martie 1945 se vor dubla de anul acesta.

Majorările vor intra în vigoare din luna iulie a acestui an, potrivit România TV. Potrivit datelor Ministerului Muncii, numărul de beneficiari este de 45.280 persoane, din care 19.856 soţi urmaşi/soţii urmaşe, 22.424 foşti deportaţi şi 3.000 foşti deţinuţi politici.

Senatul a aprobat în 2014 un proiect de Lege iniţiat de Guvern care stabileşte majorarea cu 100% a cuantumului drepturilor persoanelor persecutate din motive politice, precum şi a celor deportate în străinătate sau foştilor prizonieri, potrivit Decretului-lege nr. 118/1990

Potrivit noilor prevederi, persoanele persecutate sau deportate vor primi 400 lei pentru anul de detenţie/prizonierat/deportare/ şi 200 lei pentru fiecare an de internare abuzivă în spitale psihiatrice sau de domiciliu obligatoriu. De asemenea, soţiile urmaşe vor primi o indemnizaţie lunară de 400 lei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.