„Orbitor”, premiul pentru cea mai bună carte la Târgul de la Leipzig

0
Trilogia „Orbitor” a scriitorului Mircea Cărtărescu a primit premiul pentru cea mai bună carte la Târgul de la Leipzig.  În motivaţia juriului se arată că este vorba despre un roman universal, ce face să se nască nenumărate lumi ale cunoaşterii şi rostirii şi care debordează în metafizic, fantasmagoric şi apocaliptic. 

Scriitorul Mircea Cărtărescu a primit prestigiosul Premiu al oraşului Leipzig pentru Armonie Europeană, anunţă Deutsche Welle. Publicaţia germană notează că trilogia „Orbitor” proiectează cititorul în lumea suprarealistă şi dezvăluie absurdităţile comunismului în România.

Mircea Cărtărescu a declarat pentru Deutsche Welle că a scrie este un mod de „a-ţi păstra libertatea interioară într-un regim totalitar”. Potrivit publicaţiei, scriitorul român în vârstă de 58 de ani a fost declarat de cotidianul „The Independent” şi de alte publicaţii drept un nume  luat în considerare pentru Premiul Nobel.

Leipzig Book Award omagiază personalităţile care au construit punţi culturale între Europa occidentală, centrală şi de est.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.