Iohannis îl atacă pe Ponta, din Polonia

0

Preşedintele Klaus Iohannis le-a declarat joi jurnaliştilor polonezi că vrea un alt Guvern, unul mai eficient. Din delegaţia română, care se află în vizită oficială în Polonia, lipseşte Ion Oprişor, noul său consilier pe probleme de securitate. Absenţa este una ciudată, având în vedere că securitatea este şi tema principală de discuţie la Varşovia. 

Iohannis a lansat critici la adresa lui Victor Ponta. Într-o declaraţie oferită jurnaliştilor polonezi, preşedintele a repetat că vrea un alt Guvern, mai eficient şi cu o viziune pe o durată mai îndelungată. Trebuie eliminat ce nu a funcţionat, spune preşedintele.”Personal, cred că România are nevoie de un alt guvern, mai eficient și cu o viziune pe durată mai îndelungată, dar asta este altă chestiune. În ceea ce privește moștenirea trecutului, trebuie să păstrăm tot ce a fost benefic pentru dezvoltarea democrației și ce este în interesul public, dar să eliminăm elementele care nu au funcționat și pe care românii nu le-au acceptat”, le-a declarat Klaus Iohannis jurnaliştilor polonezi.

Vizita lui Iohannis în Polonia are loc în absenţa consilierului său pe probleme de securitate, Ion Oprişor. Absenţa acesta este cu atât mai ciudată cu cât tema principală a discuţiilor bilaterale a reprezentant-o problema securităţii. Mai mult, s-a luat şi decizia de a organiza la Bucureşti un sumit pe probleme de securitate.

Absenţa lui Ion Oprişor de la discuţii vine după ce, în urmă cu o săptămână, Iohannis a refuzat să dea mâna cu generalul, când acesta era încă secretar al CSAT.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.