Succes medical în chirurgia oncologică la Polisano
Risc mare
Operaţia chirurgicală a fost una cu grad mare de risc, tumora fiind imprecis delimitată şi dificil de extras. Primul pas al intervenţiei a constat într-o vertebrectomie T3 pe cale posterioară, prin care s-au înlăturat total atât tumora, cât şi vertebra afectată, urmând să fie înlocuită cu o proteză cu meşă de titan şi ciment prin fixare cu şuruburi transpediculare T1-T5. Pentru a evita posibile complicaţii la nivel cerebral şi motor, pacienta a fost monitorizată neurofiziologic pe tot parcursul celor 8 ore. Pentru un pacient diagnosticat cu cancer la coloana vertebrală, intervenţia suferită de pacientă reprezintă un succes medical pentru domeniul oncologic.
„Astfel de intervenţii necesită o dotare deosebită, cunoaşterea unor tehnici chirurgicale moderne, dar şi monitorizare intraoperatorie neurofiziologică continuă, care se poate realiza doar în centre specializate în chirurgia complexă a coloanei vertebrale. Ne bucură că suntem unul din aceste centre, care poate oferi o nouă şansă la viaţă pacienţilor cu astfel de diagnostice complexe”, a declarat dr. Claudiu Matei, şeful secţiei de Neurochirurgie în cadrul Spitalului European Polisano.
Echipa medicală care s-a ocupat de rezolvarea acestui caz a fost condusă de dr. Claudiu Matei şi alcătuită din dr. Sofia Nistor – medic specialist Neurochirurgie, dr. Iulia Dancu – medic specialist Anestezie şi Terapie Intensivă şi dr. Dan Filip – medic primar Neurologie.
Pacienta şi-a reluat mersul şi echilibrul static încă de a două zi după operaţie, iar după o săptămâna a fost externată cu o stare generală şi un status neurologic bune.
Polisano, locul premierelor
Înfiinţat în anul 2013, Spitalul European Polisano din Sibiu este cea mai recentă şi modernă investiţie în domeniul medical din România, realizată prin prisma celor 20 de ani de experienţă şi activitate a grupului Polisano. Acesta face parte dintr-o structura integrată de centre de excelenţă în medicină şi reprezintă o noutate pe piaţa serviciilor medicale din România, atât prin dotarea de excepţie, cât şi prin colaborările stabilite în premieră cu universităţi de medicină de prestigiu din Austria, Franţa, Marea Britanie, Statele Unite şi Canada, dar şi prin acordurile încheiate cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu şi cu Spitalul Clinic Judeţean Sibiu.