Coreea de Nord a testat șapte rachete sol-aer pe coastele estice

Share:

Coreea de Nord a făcut exerciţii militare pe coasta de est, joi, unde a lansat nu mai puţin de şapte rachete sol-aer, în timp ce vecinul său din Sud face exerciţii militare comune cu SUA.

Testul nord-coreean a constat în lansarea a şapte rachete sol-aer de pe coasta sa de Est. Rachetele au căzut în mare, potrivit unei oficialităţi militare sud-coreene. Aceata a ţinut să precizeze faptul că la exerciţiile de pe coasta de Est a fost prezent însuşi liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, informează Reuters.”Credem că ei (nord-coreenii, n.r.) au testat diferite feluri de rachete sol-aer, iar cele cu rază lungă de acţiune ajung la aproximativ 200 de kilometri”, a precizat oficialitatea sud-coreeană.

Testul nord-coreean coincide cu încheierea, vineri, a exerciţiilor militare comune anuale efectuate de Coreea de Sud şi Statele Unite, denumite „Key Resolve”. Următoarera serie de exerciţii militare comune între cele două ţări, denumită „Foal Eagle” va dura până în data de 24 aprilie, au informat surse militare americane.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.