Aviz favorabil pentru arestarea lui Dan Șova

0

Comisia juridică a Senatului a dat miercuri aviz favorabil solicitării de încuviințare a reținerii și arestării preventive a social-democratului Dan Șova.

Comisia juridică a Senatului a votat favorabil, miercuri, cu şase voturi pentru şi cinci voturi împotrivă, cererea DNA privind reţinerea şi arestarea senatorului Dan Şova.Preşedintele comisiei juridice, Cătălin Boboc a declarat, la finalul şedinţei, raportul favorabil în privinţa solicitării DNA va fi transmis plenului Senatului.

Preşedintele comisiei juridice a menţionat că nici comisia şi nici plenul nu fac arestări. „Asta nu înseamnă că va veni duba DNA în faţa scărilor Senatului, ca să aresteze pe cineva”, a adăugat Boboc, precizând că este vorba despre un act procedural, cu care Parchetul merge la instanţă, iar instanţa este singura care decide în privinţa solicătării Parchetului. „Mă bucur că aceasta a fost soluţia comisiei, sper ca aceasta să fie şi soluţia plenului, pentru că, altfel, am bloca posibilitatea instanţei de a nu aproba cererea de arestare”, a mai declarat preşedintele comisiei juridice.

După audierea în Comisia juridică, unde şi-a apărat cauza în faţa colegilor jurişti, Dan Şova a spus că nu doreşte să facă declaraţi. „Vă spun o singură propoziţie. În faţa comisiei, am spus numai adevărul. În faţa plenului, voi spune numai adevărul”, a spus Şova. El a adăugat că va face declaraţii numai în faţa comisiei şi în plen.

Dan Şova s-a prezentat la ora 8.00, la Comisia juridică, unde şi-a studiat dosarul, fiind a doua zi în care senatorul PSD a venit să îşi vadă dosarul. Cu o zi în urma, Dan Şova şi-a consultat, la Comisia juridică, timp de mai multe ore, dosarul, precizând că acuzaţiile care i se aduc sunt neîntemeiate.

Şova a ieşit din sala comisiei după 8 ore, precizând presei că se va pronunţa în legătură cu dosarul doar în faţa comisiei şi în plen. „Acuzaţiile sunt neîntemeiate. În rest, mă pronunţ mâine în faţa comisiei şi, după aceea, în faţa plenului”, a spus Şova.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.