Alina Gorghiu îl critică pe Ponta

0

Copreședintele PNL Alina Gorghiu afirmă că premierul Victor Ponta nu este în stară să facă o analiză sinceră a eșecului de la alegerile prezidențiale.

Gorghiu spune că Ponta ar trebui să se întrebe dacă nu cumva există „o bază solidă” pentru emoția colectivă din cauza căruia a fost înfrânt în alegeri.
Declarațiile liderului liberal vin în contextul discursului pe care Victor Ponta l-a susținut, sâmbătă, la ședința Consiliului Național al PSD.

„La patru luni de la înfrângerea în alegerile prezidențiale, Victor Ponta nu e în stare să facă o analiză sinceră a eșecului. Mai grav este însă că dl. Ponta afișează puternice resentimente față de electoratul care nu l-a votat.
Vorbind azi despre alegerile locale, Victor Ponta a afirmat că turul doi n-ar fi bun pentru că ”se dă drumul la emoție, la ură”. La fel gândește despre alegerile prezidențiale, văzând probabil ”ură” în cea mai frumoasă manifestare de solidaritate a cetățenilor români din ultimii ani (fie ei aflați între granițele țării sau în diaspora): votul din 16 noiembrie 2014.
Premierul Ponta ar trebui să se întrebe dacă nu cumva a existat o bază solidă pentru acea “emoție” colectivă care l-a învins în turul 2. Când dai ordonanță de urgență ca să racolezi sute de primari, când refuzi deschiderea de noi secții de vot în străinătate încălcând un drept constituțional, când refuzi să respingi proiectul de lege privind amnistia și grațierea în speranța de a mobiliza în sprijinul tău diverși condamnați și condamnabili, când lansezi direct sau prin interpuși valuri de atacuri murdare contra principalului contracandidat – adică în momentul în care principala “emoție” pe care o afișezi este disperarea de a câștiga cu orice preț – atunci românii reacționează!”, a scris Gorghiu pe Facebook.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.