Manifestații împotriva avortului, la Cluj

0

Peste două mii de persoane au manifestat, sâmbătă, în Piața Unirii, din Cluj-Napoca, împotriva avortului, în cadrul unui eveniment intitulat ‘Marșul pentru viață’, care a fost organizat de asociații care fac parte din mișcarea Pro Vita și de mai multe instituții religioase.

Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuț, și episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, le-au adresat participanților la marș mesaje menite să-i convingă de importanța vieții. Andrei Andreicuț a vorbit în discursul său și despre scăderea numărului de nașteri din România.

‘Scopul acestui marș este acela de a binecuvânta viața. Dumnezeul nostru este Dumnezeul vieții, nu al morții. În cea mai importantă slujbă de peste an, în slujba Învierii, se citește o Evanghelie, de la Ioan, și acolo se spune că la început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu. Toate cu El s-au făcut. El este viața. Și atunci realizăm de ce noi binecuvântăm viața, pentru că Domnul nostru Iisus Hristos ne învață să ocrotim viața. Și literatura laică, gândindu-se la gingășia unei ființe umane care vine pe lume, folosește metafore extraordinare. Vă dau doar una: născut dintr-un crâmpei de soare și o fărâmă de pământ, firul curat, gingaș și sfânt îmbobocește și dă-n floare. Și atunci cine suntem noi să omorâm bobocul, să nu mai poată înflori?’, a declarat mitropolitul Andrei Andreicuț, citat de AGERPRES.

Episcopul Florentin Crihălmeanu a venit la eveniment, însoțit de o serie de enoriași, direct de la slujba Liturghiei pe care a ținut-o în Catedrala ‘Schimbarea la față’.

‘Ne aflăm în această zi superbă de primăvară, pentru că primăvara prin excelență simbolizează viața. Am ieșit cu credincioșii de la Sfânta Liturghie și, bineînțeles, sunt și alte culte și confesiuni prezente, pentru că vrem să transmitem un mesaj cetățenilor orașului nostru și întregii lumi. Sunt peste 60 de localități în care are loc acest Marș pentru viață. Bunul Dumnezeu a dat lui Adam acea suflare de viață. Viața are o origine sacră. Omul nu este stăpânul vieții. Omul poate apăra sau distruge viața, este o alegere care ține de discernământul său personal’, a declarat episcopul Florentin Crihălmeanu.

După ce au ascultat toate discursurile vorbitorilor, participanții au pornit într-un marș prin Cluj-Napoca. Manifestanții aveau asupra lor pancarte cu mesaje pro viață, precum: ‘Viața este importantă’, ‘Viața începe în momentul concepției’, ‘Regret că nu am devenit părinte’, ‘Lăsați copiii să trăiască’.

La eveniment au participat persoane de diferite confesiuni, precum și preoți de la biserici din oraș.

„Marșul pentru viață” a fost special organizat în apropierea zilei de 25 martie, când credincioșii sărbătoresc Buna Vestire. De asemenea, „Marșul pentru viață” încheie un alt eveniment, care a început la jumătatea lunii februarie, în cadrul căruia credincioși din mai multe confesiuni au inițiat o campanie de rugăciune pentru scăderea avorturilor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.