Un nou caz de Ebola confirmat în Liberia

0

Autoritățile din Liberia au anunțat vineri confirmarea unui caz de Ebola, la o femeie în vârstă de 44 de ani din districtul Caldwell al capitalei Monrovia, relatează AFP și Reuters.

Este primul caz, după aproape o lună de zile, la care rezultatele au ieșit pozitive, a declarat vineri seară purtătorul de cuvânt al guvernului, Lewis Brown, Liberia fiind una din țările cele mai afectate de această maladie.

Femeia a fost transferată la cea mai mare unitate de tratament privind infecția cu virusul Ebola (ELWA) din Monrovia.

Suspiciunea inițială este că femeia ar fi putut contacta virusul ca urmare a întreținerii de relații sexuale cu un supraviețuitor al virusului, a adăugat Lewis Brown, potrivit Reuters.

Precedentul caz de Ebola confirmat pe teritoriul Liberiei a fost la 19 februarie, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Liberia, Sierra Leone și Guineea sunt cele mai afectate țări africane de virusul Ebola. De la declanșarea epidemiei, în decembrie 2013 în Guineea, și până în prezent au fost înregistrate peste 10.200 decese din cele 24.700 de cazuri confirmate în cele nouă țari africane, se arată într-un bilanț recent al OMS.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.