Ana Birchall, în vizită oficială în SUA

Președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, Ana Birchall, va efectua o vizită oficială în Statele Unite ale Americii, în perioada 23-28 martie, în SUA.

„În prima parte a vizitei (23-25 martie), Ana Birchall se va întâlni, la Washington, cu înalți oficiali americani din Congres și cu reprezentanți ai Departamentului de Stat. În a doua parte a vizitei (26-28 martie), președintele Comisiei pentru afaceri europene se va deplasa la New Haven, unde va susține o prelegere  la întâlnirea Comitetului Executiv al Yale Law School, comitet executiv în cadrul căruia Ana Birchall este membră din anul 2014 alături de personalități precum Hillary și Bill Clinton. Ulterior, Ana Birchall va merge la New York, unde va avea întâlniri cu oficiali americani și cu reprezentanți ai comunității românești din SUA”, se arată într-un comunicat de presă transmis, duminică, Agerpres.

Potrivit sursei citate, pe agenda întâlnirilor se află teme prioritare în relația bilaterală România-SUA, precum Parteneriatul Strategic, programul Visa Waiver, situația Republicii Moldova, cooperarea economică, securitate energetică și subiecte extrem de actuale la nivel european și global — Parteneriatul Estic, criza din Ucraina și pericolul extinderii amenințărilor teroriste.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.