”Still Alice”, premieră la Festivalul DaKino

0

“Still Alice”, cu Julianne Moore în rolul principal, va fi prezentat în premieră în România în deschiderea celei de-a 24-a ediții a Festivalului Internațional de Film DaKINO, joi, 26 martie, ora 20.00, la Cinema PRO.
Filmul este proiectat în cadrul DaKINO 24 prin amabilitatea InterCom Film.

Julianne Moore a câștigat pentru acest rol Premiul Oscar, Premiul BAFTA și Globul de Aur pentru Cea mai bună actriță. Filmul urmărește povestea lui Alice Howland- profesoară renumită de lingvistică și mamă a trei copii acum adulți, Alice începe să uite cuvinte, iar, după ce este diagnosticată cu Alzheimer, relația ei cu cei din familie trece prin momente dificile. Încercările ei de a rămâne cât de cât persoana care era înainte sunt înfricoșătoare, devastatoare, dar și extrem de emoționante.

Regia este semnată de Richard Glatzer și Wash Westmoreland. Richard Glatzer a murit pe 10 martie 2015, la vârsta de 63 de ani, fiind diagnosticat cu scleroza laterală amiotrofică. “În decembrie 2011, eu și Richard am primit un telefon, prin care ni se propunea adaptarea unui roman: povestea în sine, aceea a unei femei sclipitoare care este diagnosticată cu Alzheimer- sugera un film despre boală, tristețe și pierdere. Subiectul era, pentru noi, unul mult prea intim- în cursul aceluiaşi an, Richard era examinat de un neurolog din Los Angeles pentru a depista de ce acesta articula neclar- doctorul suspectând în cazul său scleroza laterală amiotrofică. (…) Extrem de curajos, Richard a fost prezent pe set în fiecare zi, regizând, în ciuda tuturor dificultăților fizice, conferind astfel întregii producții o semnificație mult mai profundă”- explica Wash Westmoreland.

Scenariști și regizori, Richard Glatzer și Wash Westmoreland au devenit cunoscuți pentru “Quinceañera”, film recompensat cu Premiul Publicului și Marele Premiu al Juriului la Sundance în 2006. Filmografia lor include, de asemenea, titlurile “The Last of Robin Hood”, cu Kevin Kline, Susan Sarandon și Dakota Fanning, prezentat în premieră la Festivalul Internațional de Film de la Toronto în 2013 și “The Fluffer” (2001).

Festivalul Internaţional de Film DaKINO se va desfășura în perioada 26- 29 martie la București.
Gala de Deschidere și Gala de Închidere DaKINO 24 vor fi găzduite de Cinema PRO pe 26 și respectiv 29 martie, iar proiecțiile din cadrul Festivalului de către Hollywood Multiplex București Mall între 26 şi 29 martie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.