Festivalul de Film DaKino a început

Cea de-a 24-a ediție a Festivalului Internațional de Film DaKino a început, joi seara, cu proiecția filmului „Still Alice”, de Richard Glatzer și Wash Westmoreland, eveniment la care a participat și primarul sectorului 3, Robert Negoiță.

În deschiderea ediției din acest an, ce a avut loc la CinemaPro, Negoiță a remarcat că DaKino începe de ziua de naștere a selecționerului festivalului, criticul Irina Margareta Nistor.”Începem festivalul de ziua dumneavoastră și încheiem de ziua mea”, a spus primarul sectorului 3. Acesta a amintit de proiectul construirii unui nou spațiu de spectacole. „Sper să avem acea sală culturală multifuncțională, tot în Sectorul 3, dar în centrul lui”, a spus Negoiță.

Organizatorii festivalului i-au făcut, joi seara, și o surpriză Irinei Margareta Nistor — o proiecție de câteva minute din documentarul „Chuck Norris vs Communism” de Ilinca Călugăreanu, un film despre piața neagră a casetelor video cu filme occidentale, în România comunistă. Irina Margareta Nistor, care a dublat sute de astfel de filme, este protagonistă a documentarului.

„The Second Best Exotic Marigold Hotel”, în regia lui John Madden, cu Maggie Smith, Richard Gere, Bill Nighy, Dev Patel și Judi Dench va închide această ediție a festivalului, duminică, ora 20,00, tot la CinemaPro.

Restul proiecțiilor vor fi găzduite de Hollywood Multiplex București Mall.

Festivalul DaKino 24 propune ca noutate anul acesta un număr de proiecții speciale adresate copiilor și respectiv seniorilor din centrele de zi din sectorul 3 București.

Astfel, filmele „Cei 6 Supereroi”/ „Big Hero 6”, câștigător al Premiului Oscar pentru „cel mai bun film de animație”, în 2015, precum și „Mielul Shaun—Filmul”/ „Shaun The Sheep Movie” vor fi prezentate pentru cei mici la festival, prin intermediul Forum Film România, în timp ce seniorii sunt așteptați la o proiecție specială „The Second Best Exotic Marigold Hotel”.

Festivalul prezintă, în premieră în România, filme precum „Boychoir”, cel mai recent film în regia lui Francois Girard, cu Dustin Hoffman și Kathy Bates, film inclus în selecția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Toronto în 2014 și „Sthorzina”, scurtmetrajul semnat de Dan Radu Mihai, inclus în competiția internațională de la Clermont-Ferrand în 2015.

Biletele pentru proiecțiile din cadrul DaKino 24 sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române și Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos.

Cea de-a 24-a ediție a Festivalului Internațional de Film DaKino este organizată de Primăria Sectorului 3, în parteneriat cu Asociația FAMart și Fundația DaKINO, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.