Festivalul “Hänsel și Gretel”, la Opera Comică pentru Copii

0
În perioada 3-10 aprilie 2015, la Opera Comică pentru Copii, se desfășoară prima ediție a Festivalului “Hänsel și Gretel”, eveniment ce programează nu mai puţin de 22 de spectacole. Cu o diversitate de genuri care cuprinde opera, musicalul, baletul, concertele lecţie şi teatrul, seria manifestărilor se adresează tinerei generaţii şi se desfăşoară în cadrul programului naţional “Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

 Invitații acestei ediții sunt Opera Română din Craiova, Teatrul de Stat din Constanța, Teatrul “Ion Creangă” din București, Liceul de Coregrafie “Floria Capsali”, Școala de Balet Educa, Asociația SmartArt și ALL’S CHOIR & BALLET, care vor prezenta câte un spectacol-eveniment în fața publicului reunit în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii.

Tot în cadrul festivalului, în Salonul Alb, vor avea loc concerte-lecție, susținute de maeștri ai scenei românești și internaționale, care vor oferi publicului demonstrații de măiestrie: Ion Ivan Roncea – harpă, Miltiade Nenoiu – fagot, Marin Cazacu – violoncel, Ionuț Bogdan Ștefănescu – flaut, Bogdan Mihăilescu – chitară și Raluca Oprea – soprană.

“Acest festival poate fi asemănat cu un examen de maturitate al instituției. Deși se află la prima ediție, el este rezultatul unui obiectiv ambițios, la care vom clădi an de an câte o treaptă: familiarizarea tinerei generaţii cu o multitudine de genuri de spectacol şi promovarea actului artistic de calitate. Mulțumesc astfel tuturor dascălilor și artiștilor cu har care au aderat la acest deziderat și invit publicul să ia parte la o poveste la fel de năzdrăvană precum protagoniștii care au inspirat numele acestui eveniment.”, a declarat Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.

Programul Festivalului “Hänsel și Gretel” poate fi consultat pe site-ul instituției organizatoare, www.operacomica.ro, iar biletele au fost deja puse în vânzare prin rețeaua bilete.ro. Anul acesta, Opera Comică pentru Copii pregătește alte trei noi producții: “Flautul fermecat”, de W.A. Mozart (operă, premiera pe 24 aprilie), “Fetița cu chibrituri” (balet, premiera pe 5 iunie) şi “Münchhausen”, de Dan Dediu (operă, premiera are loc în cadrul Festivalului Internațional “George Enescu”).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.