Tablourile lui Vâlcov au ajuns la Muzeul Național de Artă

Share:

Tablourile fostului ministru nu sunt expuse aşa cum şi-ar fi dorit, ci sunt sigilate, iar experţii trebuie să afle acum dacă sunt autentice şi cât valorează. Muzeul naţional de artă a primit în custodie 125 de tablouri confiscate de procurorii anticorupţie de la Darius Vâlcov.

Cea mai ieftină piesă din colecţia lui Darius Vâlcov este o gravură de Picasso, care nu costă mai mult de 300 de euro. Fostul ministru avea însă în colecţie şi piese mai scumpe, un alt desen al lui Pablo Picasso fiind estimat că valorează între 5.000 şi 6.000 de euro. Cea mai scumpă piesă din colecţia lui Darius Vâlcov este însă un tablou de Renoir, cu un preţ de peste 100.000 de euro, relatează Romaniatv.net.

Majoritatea tablourilor găsite în pereţii mai multor case de la ţară din judeţul Olt au însă preţuri mult mai mici. „Nu sunt lucrări de primă mână, însă colecţia este bine închegată. Daca sunt 100 de tablouri acolo, groso-modo, la ora actuală nu ştiu dacă depăşesc 200-300.000 de euro”, a declarat pentru România TV expertul în artă Mihai Covaci.

Aproape 30 de lucrări au fost descoperite însă de procurorii într-o clădire luxoasă din Calea Dorobanţilor. Imobilul aparţine, prin intermediul unui offshore din Belize, familiei oligarhului moldovean Mihail Antohii. Acesta, spune presa de peste Prut, a controlat o parte din traficul cu ţigări între spaţiul ex-sovietic şi România.

Acum statul trebuie să plătească o experitiză pentru a afla concret cât costă averea strânsă ilegal de fostul ministru al finanţelor, iar această expertiză poate fi mai scumpă decât decât tablourile în sine, dacă se dovedeşte că acestea sunt false.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.