Blocul Operator al Spitalului din Sibiu intră în circuit funcțional
După ce, în luna ianuarie a acestui an, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a dat parțial în folosință un nivel complet nou rezultat în urma procesului de etajare a corpului AȚI al spitalului și unde își desfășoară activitatea Secția Clinică Neurochirurgie, în lună martie a fost finalizat și restul lucrării costând într-un bloc chirurgical complet nou și modern, la standarde europene. Valoarea întregii lucrări este de 5,96 milioane de lei, fonduri asigurate de Consiliul Județean Sibiu.
Noul bloc operator care va fi dat în folosință este prevăzut cu două săli de operație și două circuite complet separate: unul pentru pacienți și unul pentru personalul medical. Aici vor fi operați toți pacienții Secției Clinice Neurochirurgie a SCJU Sibiu, dotările de ultimă generație permițând efectuarea unei game de intervenții complexe.
Ambele săli de operație sunt prevăzute cu presiune ridicată, printr-un sistem de flux laminar, acesta însemnând un mediu controlat din punct de vedere al presiunii, cu rol în asigurarea unui climat aseptic.
‘În cadrul acestui bloc operator se vor putea face operații de transplant întrucât, pentru prima dată în spitalul nostru, vor fi dotate cu sistem cu flux laminar. Astfel, în sală va fi un mediu controlat din punct de vedere al atmosferei iar nivelul de contaminare va fi aproape de zero. Suntem în discuții cu Agenția Națională de Transplant și așteptăm acreditarea în acest sens, cel mai probabil, pentru transplant osos’ a declarat managerul SCJU Sibiu, Dr. Vasile Spinean.
În cadrul aceluiași spațiu, este disponibil și un salon postoperator, unde pacientul este adus pentru trezire și îngrijiri de rigoare, precum și alte spații destinate pregătirii intervențiilor, sterilizării instrumentarului, grupuri sanitare, cameră asistente, spații de depozitare și căi de acces., etc.
Bază modernă de tratament la Secția Clinică Reabilitare Medicală I (Fizioterapie I)
Secția Clinică Reabilitare Medicală I fost extinsă și complet renovată, valoarea investiției fiind de 6,46 milioane lei, fondurile fiind asigurate în întregime de către Consiliul Județean Sibiu.
În luna ianuarie 2015 imobilul a fost dat parțial în folosință, în circuit intrând nivelul rezultat în urma mansardării și etajul I, cu spațiile hoteliere și cabinetele aferente, precum și o parte a parterului.