Lucrări de Mozart și Schubert, la Filarmonica de Stat din Arad

Orchestra simfonică a Filarmonicii de stat din Arad oferă melomanilor, duminică, sub bagheta dirijorală a maestrului Cristian Neagu, două dintre cele mai frumoase lucrări aparținând lui Mozart, respectiv Schubert.

Tematica principală a serii este limbajul simfonic de la cumpăna a două secole, XVIII și XIX, Wolfgang Amadeus Mozart și Franz Schubert acoperind prin capodoperele lor motivația unuia dintre cele mai agreabile tablouri de epocă, prezentate prin mijloacele aparatului orchestral, cel mai dinamic, expresiv și bine proporționat instrument al muzicii culte.

După cum a declarat sâmbătă, pentru Agerpres, Alin Văcean, directorul general al Filarmonicii arădene, concertul de duminică seară va fi deschis cu Uvertura la una dintre cele mai alerte comedii muzicale scrise de Mozart, ‘Cosi fan tutte’. Cu toată aparența unui perpetuum mobile, uvertura la ‘Cosi fan tutte’ tratează cu genialitate forma de bază a clasicismului vienez, aceea de sonată.

”Tiparul ei revine în structurile simfonice ulterioare, însă îmbracă formele ample ale allegro-ului simfonic, prin nuanța moderată a lui Franz Schubert în a sa ‘Simfonie a VIII-a, Neterminata’  sau în debutul meditativ al ‘Simfoniei nr.40 în sol minor, K. 550′, cea mai romantică dintre simfoniile lui Wolfgang Amadeus Mozart’, a precizat Alin Văcean.

Programul concertului serii de duminică, o selecție profundă și foarte echilibrată, îi îndeamnă pe melomanii arădeni să ia parte la o nouă seară de audiție, organizată și de această dată în sala Palatului Cultural al municipiului Arad.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.