Vernisaj de expoziție de pictură la Galeria Simeza

Share:

Joi, 23 aprilie 2015, Galeria Simeza va găzdui vernisajul expoziţiei de pictură, Visible Colours, Hidden Shapes, semnată de Florin Mocanu.

Expoziţia va fi deschisă în perioada 21 aprilie – 5 mai.
Într-o perioadă de vogă a noului val figurativ, artistul propune o veritabilă expoziţie de artă abstractă. Renunţând în mod deliberat la subiect în favoarea culorilor şi a formelor, Mocanu se plasează într-o zonă care porneşte întotdeauna dinspre abstracţia gestuală ajungând uneori până la cea cromatică.
Echidistant faţă de creaţiile lui Jackson Pollock, dar şi ale lui Mark Rothko, artistul român îşi are propriile motivaţii privitoare la pictura pe care a ales să o practice de mai bine de două decenii, care ţin mai puţin de istoria şi teoriile abstracţionismului şi mai mult de interogaţile filozofice şi estetice personale. Interesat de metafora timpului de dinainte de timp, altfel spus, a culorilor care au precedat la mod potenţial lumina din prima zi a Creaţiei, Florin Mocanu şi-a stabilit o sumă de repere conceptuale de sorginte cosmogonică, pe care le interpretează într-o manieră vie, liberă, picturală, deloc scientologică.
Desenator de marcă, Florin Mocanu îşi concentrează creativitatea pe căutarea unor raporturi optime între culori şi formele pe care le pot determina acestea în context abstract. Faptul că în atelierul său muzica şi pictura coexistă la modul simbiotic şi că aceasta muzică este recurent şi programatic semnată de Tangerine Dream, exprimă adevărul că imaginarul determină conştiinţa artistică şi nu numai.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.