Tăriceanu, verificat de DNA

0

Călin Popescu Tăriceanu va fi verificat de DNA, la sesizarea Parchetului General. Sesizarea a fost făcută în cazul votului pentru Dan Şova, după o plângere a lui Eugen Tomac, preşedintele PMP.

DNA îl va verifica pe Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, pentru abuz în serviciu, după o plângere depusă la Parchetul General de către preşedintele PMP, Eugen Tomac. Sesizarea vizează controversatul vot prin care Dan Şova a fost scăpat de colegii săi de mandatul de arestare.

Astfel, DNA va trebui să-l audieze pe Tăriceanu şi să stabilească dacă este vorba de o faptă penală în acest caz.

„Am solicitat Parchetului să se sesizeze, având în vedere abuzul în serviciu de care preşedintele Senatului este acuzat în solicitarea noastră pentru că, aşa cum a constatat şi CCR, este inadmisibil faptul că, după votul în cazul Şova, domnia sa a evitat să emită acea hotărâre, să o trimită spre publicare. De asemenea, în solicitarea pe care am făcut-o am precizat şi faptul că domnia sa a interpretat legea după bunul plac, şi anume a ţinut cont de regulament, şi nu de Constituţie. Cred că este important ca orice politician, indiferent de funcţia în stat pe care o deţine, să ţină cont de lege şi să o respecte”, a declarat, într-o intervenţie la Realitatea TV, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac.

Întrebat dacă a luat legătura, în această perioadă, cu Tăriceanu, Tomac a replicat: „Nu avem de ce să luăm legătura cu preşedintele Senatului. Noi am sesizat un abuz în serviciu evident.”

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.