Mesajul lui Gorghiu de Ziua Libertății Presei

0

Copreședintele PNL Alina Gorghiu arată, într-un mesaj publicat pe Facebook de Ziua Libertății Presei, că mass-media, cu bune și cu rele, reprezintă garanția dreptului fundamental la libera exprimare.

„De Ziua Libertății Presei, noi toți — oameni politici, patronat, ziariști, telespectatori, cititori sau ascultători — ar trebui să ne gândim mai apăsat la cât de mult ne-a lipsit acest drept fundamental în perioada comunistă, cât de prețios este, dar și cât de ușor se poate pierde. Tuturor acelora care au răbdare ore întregi în fața ușilor închise pentru a smulge o declarație de câteva minute la finalul unor ședințe prelungite, acelora care petrec săptămâni în șir deslușind ițele unui subiect de investigație, acelora care își asumă riscuri extreme în teatrele de operații militare, acelora care prin scriitura lor ajung să schimbe destine sau să determine luarea unor decizii cu mare impact social le transmit un gând bun, să rămână determinați și să lupte pentru libertatea lor de exprimare. Libertatea lor, e libertatea noastră”, afirmă Gorghiu.

Ea adaugă că sloganul sub care UNESCO marchează această zi este: ‘Lăsați presa să prospere’.

„Dacă presa este prosperă și independentă financiar, poate să lupte apoi pentru propria-i integritate, pentru jurnalism curat și nu manipulare, pentru informare și nu calomnie”, a scris Gorghiu pe Facebook.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.