Lucian Blaga, sărbătorit la Teatrul Național „Radu Stanca“ Sibiu

0

Actorii Teatrului Naţional „Radu Stanca“ Sibiu îl sărbătoresc pe Lucian Blaga, marele poet şi filosof al neamului, printr-o serie de recitaluri programate în perioada 5-10 mai, în spații publice ale Sibiului, în licee și școli generale.

Lucian Blaga s-a născut pe data de 9 mai 1895, în satul Lancrăm de lângă Sebeș și s-a stins din viață pe data de 6 mai 1961, la Cluj Napoca. Filosof, poet, dramaturg, traducător, jurnalist, profesor universitar și diplomat român, Lucian Blaga a lăsat în urmă una dintre cele mai apreciate opere poetice din literatura română.

Recitalurile actorilor de la Teatrul Național din Sibiu au devenit o tradiție și își propun să contribuie la promovarea valorilor culturale românești oferind, totodată, un prilej de întâlnire între actori și spectatori. Actorii sibieni au mai organizat în acest an recitaluri dedicate lui Mihai Eminescu, Radu Stanca și Octavian Goga.

Intrarea la toate recitalurile este liberă, în limita locurilor disponibile. Programul poate suferi modificări în funcţie de cererea publicului și de disponibilitatea actorilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.