Festivalul Euroregional de Teatru Timișoara TESZT

Share:

20 de trupe de teatru din şase ţări vor fi prezente la cea de-a opta ediție a Festivalului Euroregional de Teatru Timișoara TESZT, care va avea loc în perioada 23 – 30 mai 2015.

Spectacole din Croația, Muntenegru, Ungaria, Serbia, Slovenia și România se vor desfăşura în sălile Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely”din Timișoara.

Anul acesta, accentul cade pe colaborare și coproducții între teatrele euroregiunii DKMT (Dunăre, Criș, Mureș, Tisa).  Un exemplu în acest sens este spectacolul „Moliendo Café”, realizat cu actorii teatrelor maghiar și german din Timișoara sau spectacolul lui Bojan Jablanovec, intitulat „Manipulări” și care aduce în scenă actori din patru țări.

Festivalul TESZT este o platformă importantă a întâlnirilor între artiști deja cunoscuți publicului din edițiile precedente, directori de teatre și de festivaluri, oameni de teatru, critici, generația nouă a artiștilor și public.

Programul festivalului:

23 mai, ora 19.00

Premiera spectacolului Manipulări, coproducție Via Negativa (Slovenia), Teatrul Maghiar Csiky Gergely (România), Asociația MASZK Ungaria) și Teatrul Kosztolanyi Dezso (Serbia);

24 mai, ora 17.00

Ernella la lupi – Teatrul Maladype/Budapesta;

ora 20.00

”Crimă și pedeapsă”- Teatrul Iugoslav de Dramă/Belgrad;

25 mai, ora 19.00

Locomotiva nebună – Teatrul Național Sloven de Dramă/Ljubljana;

ora 22.00

Casa din copac – Auăleu Teatru/Timișoara;

26 mai, ora 17.00

Enciclopedia timpului risipit – Teatrul Regal Zetski dom din Cetinje/Muntenegru;

ora 21.00

Opera cerșetorilor – Teatrul Maghiar din Timișoara;

27 mai, ora 18.00

Aleksandra Zec – Teatrul HKD/ Rijeka;

ora 21.00

Don Quijote – Arta spectatorului S.R.L.&Teatrul Szkene/Budapesta;

28 mai, ora 17.00

Banul Bank – Teatrul din Novi Sad;

ora 21.00

Vrăjitorul – Teatrul Național din Sombor/Serbia;

29 mai, ora 17.00

Moartea lui Ivan Ilici – Teatrul Național Sârb/Novi Sad;
30 mai, ora 17.00

Reunificarea celor două Corei – Teatrul Clasic Arad;

ora 21.00

Moliendo Cafe – Teatrul Maghiar & Teatrul German Timişoara.

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” pune la dispoziția pasionaților de teatru două tipuri de abonamente, valabile pe durata Festivalului Euroregional de Teatru Timişoara (TESZT).

Biletele și abonamentele la spectacole pot fi achiziționate zilnic între orele 16.00 și 19.00, de la casa de bilete a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara, strada Alba Iulia nr.2. Începând cu 18 mai și până la sfârșitul festivalului, casa de bilete va sta la dispoziția publicului zilnic de la ora 11.00, până la începerea ultimului spectacol din program.

Pachetul TESZT 200 asigură intrarea la zece spectacole invitate. Prețul acestuia este de 200 de lei sau 100 de lei cu reducere pentru studenți, pensionari și posesorii de Kult Card.

TESZT 99+1 este abonamentul de 100 de lei pe baza căruia pot fi vizionate cinci spectacole la alegere. La preț redus, elevii, studenții, pensionarii și posesorii de Kult Card vor plăti 60 de lei.

Preţul biletelor la spectacolele din programul TESZT este de 30 de lei, respectiv 15 lei (cu reducere). Excepție fac biletele la spectacolele Casa din copac și Opera cerșetorilor; acestea costă 16 sau 8 lei, cu reducere. La coproducția Moliendo Café, intrarea costă 25 de lei sau 12 lei, cu reducere. Un regim aparte îl au și biletele la spectacolul Ernella la Lupi – 20, respectiv 10 lei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.