Filmul „Starred Up”, la Arcub

0

Filmul „Starred Up” (2013), o dramă despre viața din penitenciare, va putea fi văzută de cinefili în cadrul unei noi ediții CineȘoc, la Sala ArCuB, miercuri, de la ora 19,00, informează un comunicat al organizatorilor remis Agerpres.

Regizat de David Mackenzie, „Starred Up”, filmul lunii mai, prezintă situația nefericită a lui Eric (Jack O’Connell), un adolescent furios și exploziv, care este mutat într-o închisoare pentru adulți din cauza comportamentului său agresiv și violent. Odată ajuns în interiorul penitenciarului, Eric își găsește nașul în persoana tatălui său înstrăinat, Neville (Ben Mendelsohn). Considerat a fi printre cele mai provocatoare filme independente despre viața din închisoare, „Starred Up” este brutal într-un mod poetic, bucurând-se de apreciere din partea marilor festivaluri de film (Toronto International Film Festival, Tribeca Film Festival, BAFTA Awards), potrivit documentului citat.

Proiecția din luna mai va fi completată de prezența Iuliei Rugină, regizorul filmului „Love Building”. Momentan implicată în producția unui documentar despre cea de-a doua ediție a proiectului „Filme după gratii — proiecții în penitenciare”, care are ca scop promovarea filmului românesc în rândul persoanelor private de libertate, regizorul va vorbi despre impactul acestui proiect în închisorile românești.

CineȘoc este un eveniment marca ARCUB, care transformă lunar sala de spectacole din Batiștei 14 într-o sală de proiecție cinematografică. Programul urmărește să devină o alternativă la filmul de mall și, în același timp, o completare a ofertei existente deja în sălile independente din centrul Bucureștiului, informează organizatorii.

Selecția nu ține cont de vârsta filmelor propuse, ci mai ales de calitatea lor, iar toate vor avea în comun caracterul provocator al subiectelor abordate.

Filmele sunt proiectate în versiune originală, cu subtitrare în română.

Biletele, cu prețul de 10 lei, pot fi achiziționate de la Casa de Bilete ArCuB.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.