„Pătura de Cititori” – picnic urban de lectură

0

Joi, 28 mai, de la ora 18:00, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu întinde Pătura de Cititori prin organizarea unui picnic urban de lectură.

Formatul este propus de Biblioteca Județeană Timiș, iar anul acesta, în cea de-a III-a ediție a acțiunii, timișorenii provoacă alte trei orașe la lectură: Sibiu, Brașov și Craiova, desfășurarea de forțe (sesiuni speciale de promovare a lecturii în spații mai mult sau mai puțin convenționale) fiind concomitentă.

La Sibiu, ‘iarba verde de acasă’ este pusă la dispoziție de ambientul natural al Parcului ASTRA, unde publicul pus pe lectură și/sau discuții savante va descoperi într-o abordare inedită spații de lectură amenajate în parc, o zonă de concert, lecturi în surse inedite de lumină, autori-personaj, animatori, oameni care iubesc cuvântul, cartea și povestea.

Cei care vor răspunde invitației noastre vor ajunge la timp la eveniment, se vor instala pe o pătură pusă la dispoziție de organizatori, iar apoi se vor cufunda în lectură sau se vor lăsa absorbiți de elementele de spectacol care vor anima picnicul.

De asemenea, cărțile prezente în program vor fi volume cu titlu de donație, iar cei interesați de conținutul lor pot merge cu ele acasă sau pe drumul lor în viață.

La picnic își vor face simțită prezența vecinii noștri de la Capsicum (restaurantul vis-a-vis de Biblioteca ASTRA) care vor prepara pentru eveniment specialități gastronomice la prețuri studențești.

În cazul în care timpul nu va fi favorabil (ploaie și/sau alte fenomene meteo mai puțin prietenoase), întreaga petrecere se va muta în spațiul multifuncțional de la parterul corpului B al Bibliotecii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.