Laureații concursului „Basmele Reginei Maria”, premiați

Share:

Elevii laureați ai concursului internațional „Basmele Reginei Maria” au fost premiați de principesa Margareta, joi, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Palatul Elisabeta.

Peste 80 de elevi au primit diplome din partea principesei moștenitoare. Tinerii s-au pregătit pe măsura evenimentului. Unii băieți au purtat costume cu cravată, câteva fete au ales portul popular românesc iar câțiva premianți la categoria „Artă plastică” a concursului i-au oferit mici tablouri alteței sale, informează Agerpres.

La începutul ceremoniei, principesa Margareta a amintit că anul acesta este cea de-a zecea ediție a concursului. „Felicitări că ați reușit să continuați zece ani. An de an este mai bine”, a spus principesa. „Este foarte inspirant pentru mine și pentru principele Radu de a vedea cum ați făcut progrese, cum sunteți talentați și cum sunteți harnici”, a adăugat ea.

Ediția de anul acesta a cuprins trei secțiuni: creație literară originală (basm și jurnal), artă plastică și artă digitală.

În total, la concurs s-au înscris 820 de elevi din 17 județe ale României precum și din Finlanda, Ucraina, Turcia și Serbia. Premiile concursului au fost acordate în funcție de categoriile de vârstă, de la 7 la 19 ani.

Carolina Ilie, profesoară de pictură la Clubul Copiilor din Vălenii de Munte (Prahova) a venit la ceremonia de la Palatul Elisabeta cu patru copii premianți. Elevii său au câștigat, la categoria „Artă plastică” a concursului un premiul I, două „premiul al II-lea” și un „premiul al III-lea”. Una din elevele acesteia, care a câștigat premiul al II-lea, la categoria ei de vârstă i-a oferit principesei Margareta un desen, în momentul înmânării diplomei.

Profesoara a mărturisit că elevii săi au câștigat, în total, în 2015, 141 de premii dintre care 60 internaționale. Carolina Ilie a spus că i-a sfătuit pe elevii săi și cum să o salute pe principesa Margareta.

„E prima dată când apar în fața alteței sale . E minunat”, a spus ea.

Maria Lungu, elevă în clasa a X-a, a câștigat premiul I la categoria „Creație literară originală” cu basmul „Scutul Regelui”. Aceasta a povestit pentru AGERPRES că a avut nevoie de „câteva săptămâni” pentru a scrie acest text. „Este vorba despre un rege și modul în care este atras de la bine spre rău și modul în care găsește calea către bine”, a descris tânăra basmul. „Sunt foarte mândră că am ajuns aici. Este dovadă a muncii îndelungate”, a adăugat eleva din Craiova.

Concursul Internațional „Basmele Reginei Maria” se află sub Înaltul Patronaj al Altețelor lor Regale principesa Margareta și principele Radu.

Concursul se desfășoară din 2006, la inițiativa Palatului Copiilor Craiova și Inspectoratului Școlar Județean Dolj cu participarea Colegiului Național „Frații Buzești” și Colegiului „Carol I” din Craiova. Acesta se adresează elevilor din cluburi ale copiilor, precum și celor cuprinși în unități de învățământ preuniversitar din România și din alte țări.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.