OMV Petrom publică Raportul de implicare în comunitate din 2014

 Este al 7-lea an în care OMV Petrom publică Raportul de implicare în comunitate. În 2014, domeniile cheie care au stat la baza acțiunilor de responsabilitate socială din cadrul companiei au fost Educația și Dezvoltarea comunitară.

Raportul de anul acesta sumarizează, într-o formă inedită, implicarea companiei și prezintă cum, de la mic la mare, OMV Petrom a susținut prin programe educaționale persoane de toate vârstele să se dezvolte pe plan personal sau profesional. Mai mult decât atât, compania s-a implicat și în dezvoltarea comunităților în ansamblul lor, prin proiecte ce au adresat nevoi punctuale, cum ar fi reabilitarea infrastructurii locale.

Raportul de implicare în comunitate din 2014 dezvăluie o direcție foarte importantă pentru OMV Petrom și arată sprijinul nostru într-un domeniu care stă la baza dezvoltării unei societăți puternice –educația. Indiferent că ne-am adresat copiilor sau adulților, am tratat subiectul cu același interes și am reușit prin programele noastre să susținem accesul la educație în comunitățile rurale, educația pentru comunitățile dezavantajate, educația pentru leadership și performanță, educația antreprenorială și cea pentru formare profesională.Ne-am propus să contribuim la creșterea comunităților, în special a celor în care operăm, și să îi susținem, de la mic la mare, pe cei care pot și vor să aducă o schimbare în bine în jurul lor!, a declarat Mona Nicolici, Manager al Departamentului Sustenabilitate OMV Petrom.

Acces la educație pentru copiii din comunități dezavantajate

 Pentru 150 de elevi, OMV Petrom a facilitat accesul la educație prin programe de reducere a abandonului școlar și programe de tip școală după școală, așa cum este cel desfășurat în parteneriat cu Asociația Amarre Rromentza în Boldești Scăeni (Prahova). În localitatea prahoveană, compania a sprijinit activități de educaţie preşcolară şi interculturală pentru copiii romi şi români din familii dezavantajate, rata absenteismului în rândul acestora scăzând în ultimii doi ani de la 68% la 34%. De asemenea, peste 7.400 de elevi și profesori au beneficiat în 2014 dereabilitarea și dotarea a 30 de unități de învățământ din toată țara.

 Educație pentru leadership și perfomanță în rândul tinerilor

 Peste 2.400 de elevi și studenți au fost susținuți de OMV Petrom în drumul lor spre performanță prin programele de leadership și orientare în carieră, prin burse de studiu, dar și prin proiecte precum ”Tabăra din Țara lui Andrei”,unde și-au dezvoltat spiritul civic, cel antreprenorial, dar și alte abilități personale. Printre principalii parteneri ai OMV Petrom s-au numărat Fundația Leaders, Asociația Aspire, Școala de valori, dar și Asociația Tânărul Petrolist, în cadrul căreia 39 de tineri au avut șansa de a vizita anul trecut Centrul Spațial NASA (S.U.A.) sau CERN-Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară (Elveția).

Formare profesională și spirit civic în rândul adulților

Pentru creșterea economică în zonele în care operează, OMV Petrom a sprijinit peste 1.000 de adulți fie pentru a se califica în practicarea unor meserii (ex: cursuri de apicultură, tâmplărie, sudură ș.a), fie prin cursuri ce le-a îmbogățit expertiza profesională(ex: cursuri antreprenoriale, pentru accesarea fondurilor europene, management de proiect ș.a.). Mai mult decât atât, pentru că voluntariatul este o valoare importantă pentru OMV Petrom, compania a încurajat spiritul civic al oamenilor și a susținut peste 2.600 de voluntari în derularea a mai mult de 70 de acțiuni de voluntariat. Ecologizările, reabilitările, cursurile pentru siguranța copiilor sunt doar câteva exemple de acțiuni voluntare careau contribuit la o viață mai bună în comunități.

Dezvoltare comunitară

 Dincolo de implicarea în pregătirea personală sau profesională a oamenilor, au fost implementate în România mai mult de 100 de proiecte comunitare. Printre acestea se numără și inițiative finanțate prin intermediul competițiilor de proiecte din Țara lui Andrei (Școala lui Andrei, Idei din Țara lui Andrei) sau programe dezvoltate de Centrele de Resurse ale Comunității (CERC), înființate cu sprijinul OMV Petrom în 11 comunități locale în care compania își desfășoară activitatea.

În linie cu strategia OMV Petrom de dezvoltare durabilă a oamenilor (direcția Educație pentru dezvoltare a strategiei Resourcefulness), în 2014, peste 58.000 de oameni au fost expuși diverselor inițiative educaționale pentru dezvoltare personală și profesională, pentru siguranță și sănătate, pentru protecția mediului ș.a.

Rezultatele acțiunilor de implicare în comunitate din 2014, cât și animația video le puteți găsi accesând: http://www.taraluiandrei.ro/implicarea-petrom/raport-de-implicare-in-comunitate-2014.

Despre OMV Petrom

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 66 milioane bep în 2014. La finalul lui 2014, Grupul avea o capacitate de rafinare de 4,2 milioane tone anual şi opera o centrala electrica de înalta eficienta de 860 MW şi un parc eolian de 45 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere,

OMV Petrom este prezent pe pieţele din România şi ţările învecinate prin intermediul a circa 780 benzinării, la sfârşitul lui 2014.

OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, deţine 20,64%, Fondul Proprietatea deţine 18,99%, iar 9,36% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti.  În ultimii 10 ani, investiţiile pentru modernizarea şi consolidarea OMV Petrom s-au ridicat la peste 11 miliarde euro. Anual, impactul direct, indirect şi indus al OMV Petrom în PIB-ul României este de circa 4,5%.

Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilităţii corporatiste. În această perioadă, compania a alocat peste 40 milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România, concentrându-se pe protecţia mediului, educaţie, sănătate şi dezvoltare locală. „Ţara lui Andrei” este principala platformă de implicare în comunitate.

OMV Petrom – Resourcefulness

Din 2012, OMV Petrom a adoptat conceptul grupului OMV pentru un business responsabil – Resourcefulness. Ne propunem să dezvoltăm relaţii bazate pe câştig reciproc între societate, mediu şi companie prin soluţii inovative. Ne concentrăm pe managementul apei şi al CO2, inovație si energii noi si educaţie pentru dezvoltarea oamenilor.

OMV Petrom este semnatar al UN Global Compact. Standardele de etică şi codul de conduită reglementează toate relaţiile de afaceri, iar dialogul şi implicarea părţilor interesate sunt parte integrantă a practicii comune de business. „Ţara lui Andrei” este principala platformă de implicare în comunitate. Din 2007 până în prezent am alocat peste 40 milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.