371 de autovehicule nepoluante, achiziționate prin „Rabla 2015”

Românii au achiziționat până în prezent 371 de autovehicule nepoluante prin programul „Rabla 2015”, iar din totalul celor 20.000 de tichete alocate persoanelor fizice peste 60% au fost epuizate și utilizate deja de populație, a anunțat, marți, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Astfel, până în prezent peste 11.850 de români și-au înlocuit autovehiculul vechi, poluant, cu altul nou, mai puțin poluant, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, numărul total de tichete disponibile persoanelor fizice este în creștere cu 3.000 față de ediția de anul trecut. Până în prezent, în cadrul Programului „Rabla 2015” s-au achiziționat 371 de autovehicule cu emisii de CO2 mai mici de 100g/km, tehnologii hibride convenționale precum și tehnologii avansate de tip plug-in. Pentru achiziționarea celor 371 de autovehicule au fost utilizate 422 de ecobonusuri.

‘Este ceea ce ne doream prin noua configurare a Programului Rabla și prin mărirea substanțială a valorii ecobonusurilor: să creștem numărul mașinilor nepoluante pe șoselele din România. Cred că suntem pe drumul cel bun, mai cu seamă dacă ne uităm la Programul Rabla de anul trecut, când numărul total de mașini nepoluante achiziționate cu ecobonusuri a fost de doar 38, pe întreaga perioadă de derulare a programului’, a subliniat ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.

La data începerii programului „Rabla 2015” (luna mai 2015), datele din piață indicau vânzarea a 60 de astfel de mașini, dintre care cele mai multe au fost hibride convenționale.

‘Programul Rabla a reprezentant un impuls important pentru șoferii din România în a alege mașini nepoluante: faptul că, prin comparație cu perioada 1 ianuarie—1 mai a.c., vânzările acestor autovehicule au fost de 6 ori mai mari este semnalul pe care îl așteptam de la populație: dorința de a proteja mediul și o mai mare atenție pentru calitatea aerului din aglomerările urbane’, a mai spus Grațiela Gavrilescu.

În 2015, Programul Rabla a fost configurat cu eco-bonusuri diferențiate, care se adaugă primei de casare în valoare de 6.500 RON, și cu posibilitatea cumulării a maximum două eco-bonusuri pentru achiziția unui autovehicul: un eco-bonus în valoare de 750 lei la achiziționarea unui autovehicul nou al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km, un eco-bonus în valoare de 1.500 lei la achiziționarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid (tehnologii hibrid convenționale) precum și un eco-bonus în valoare de 2.500 lei la achiziționarea unui autovehicul nou electric hibrid (tehnologii avansate de tip plug-in).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.