„Zilele Limbii Române”, în Spania

Manifestarea „Zilele Limbii Române” va avea loc în perioada 27 – 31 august, la Coslada în Spania, fiind un amplu program cultural dedicat românilor din regiune.

Potrivit unui comunicat al ICR transmis luni Agerpres, proiectul începe cu susținerea de cursuri de formare și metodica predării limbii române și a materiilor de studiu în limba română. Acestea se vor desfășura la Liceul „Timon” din Coslada și sunt gratuite.

Profesori formatori și metodiști, inspectori școlari din România vor expune metode moderne de predare a limbii române ca limbă străină și metode de predare a materiilor de studiu în limba română.

Proiectul este destinat tuturor profesorilor Institutului de Limba Română care predau cursuri de limbă, cultură și civilizație în cadrul asociațiilor sau al bisericilor din Spania. De asemenea, cursurile de metodica predării se adresează și suplinitorilor care predau sau doresc să predea limba și literatura română în comunitățile de români din străinătate.

Pe 30 august, va avea loc un concert susținut de formația Pasărea Colibri, în Racinto Real. Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Vlady Cnejevici și Teo Boar vor cânta melodii cunoscute ale legendarei trupe, selecții de pe albume precum „Cântece de bivuac”, „În căutarea cuibului pierdut”, „Încă 2000 de ani” etc. Accesul la eveniment este liber.

Parteneri în organizarea atelierelor sunt Institutul Cultural Român prin Direcția Români din Afara Granițelor și Limba Română, Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni (MAE), împreună cu Federația Asociațiilor de Români din Europa — FADERE.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.