Aplicație pentru mobil dedicată Festivalului „Enescu”

0

Organizatorii Festivalului Internațional „George Enescu” au lansat miercuri o aplicație dedicată pentru telefoane cu ecran mare și high resolution.

Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Festivalului, aplicația poate fi descărcată gratuit din Google Play și App Store și pune la dispoziția utilizatorului informații în timp real despre cea de-a XXII-a ediție a Festivalului „Enescu”, disponibile și pe www.festivalenescu.ro.

„Astfel, utilizatorii au acces la fotografii în timp real de la concertele din cadrul Festivalului, la program, precum și la informații despre noutăți și despre alte evenimente care se desfășoară în cadrul Festivalului, dar și la știri și articole despre artiștii invitați și despre compozitorul George Enescu. Harta evenimentelor din Bucureștiul Creativ este, de asemenea, disponibilă în aplicație”, menționează comunicatul.

Începând cu ediția 2013, strategia de comunicare a Festivalului „Enescu” mizează pe tehnologiile moderne pentru a permite accesul în timp real și eficient la informații și la concerte, aplicația fiind gândită pentru a-i ajuta pe iubitorii muzicii clasice să se descurce printre cele peste 150 de concerte ale festivalului și zecile de proiecte din cadrul Bucureștiului Creativ, dar și pentru a facilita accesul la conținut de actualitate despre festival.

Aplicația, care se sincronizează imediat cu site-ul atunci când telefonul mobil este conectat la internet, actualizându-și, astfel, conținutul, este disponibilă în limba engleză pentru a facilita inclusiv accesul publicului internațional.

Aproximativ 2.500 de artiști străini și 500 de artiști români vor fi prezenți la ediția de anul acesta a Festivalului „Enescu”, printre orchestrele care vor participa la eveniment numărându-se San Francisco Symphony, Israel Philharmonic, dirijată de celebrul Zubin Mehta, Filarmonica din Viena, Orchestra Operei din Munchen, Staatskapelle Dresden, London Symphony Orchestra, Orchestra din Sankt Petersburg, Filarmonica din Monte Carlo, Orchestra din Amsterdam ș.a.

Potrivit site-ului ARTEXIM, organizatorul festivalului, ediția din 2015 va avea loc între 30 august și 20 septembrie la Sala Palatului și Ateneul Român din București și va găzdui 58 de concerte în săli, precum și multe alte evenimente în aer liber, în cadrul „Pieței Festivalului”, care se va desfășura între 3 și 20 septembrie, și a „Bucureștiului Creativ”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.