„Primarul imobiliar”, Onțanu, devine „primarul plagiator”!

Lucrarea de doctorat a lui Neculai Onțanu, primar al sectorului 2, ridică o serie de suspiciuni la o analiză mai atentă.
Lucrarea sustinută în 2009 este intitulată „Managementul protecției infrastructurii critice”, are un cuprins de 313 pagini și este realizată sub indrumarea vicepremierului Gabriel Oprea, nimeni altul decât șeful său de partid, el însuși suspectat în urmă cu puțin timp de plagiat în lucrarea de doctorat, potrivit Hotnews.ro.
Sursa citată arată că in urma unei analize comparative devine evident că o parte însemnată din teza de doctorat a lui Neculai Onțanu este copiată din cmai multe cărți și articole apărute anterior.
Onțanu este general maior în rezervă, secretar general al UNPR și doctor în știinte militare și informații.
Reamintim că și Oprea a fost, la rândul său, acuzat că a copiat lucrarea de doctorat din surse multiple, fără a respecta normele academice de citare și atribuire, dar a fost exonerat de instituția care judecă aceste cazuri.
Concret, sursa citata îl acuză pe Onțanu, „primarul imobiliar” al sectorului 2 că diploma de doctor emisă de școala universitară a Serviciului Român de Informații, Academia Nationala de Informații „Mihai Viteazul” (ANI), este copiată din surse multiple: cărți, articole știintifice, site-uri ale unor instituții sau documente oficiale ale unor organisme interne si internationale.
Primarul Sectorului 2 ar fi preluat pagini intregi, capitole în integralitatea lor sau articole știintifice de la cap la coadă fără să utilizeze ghilimele sau note de subsol, semne distincte recunoscute ca parte a tuturor convențiilor naționale și internaționale de citare.
În unele cazuri, secretarul general al UNPR face trimitere către sursa originala a informa’iilor cu nota de subsol, dar fără a folosi ghilimele, așa cum cer normele academice de citare acceptate la nivel internațional, însă în cele mai multe situații nu apeleaza nici la ghilimele și nici la note de subsol.
Mai mult, este copiat nu doar conținutul unor lucrări, ci și notele de subsol, și în cele 313 pagini din teza lui Onțanu, ghilimelele nu sunt folosite nici măcăr o singură dată.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.