Kiki Vasilescu, premiu la Festival of Globe 2015

Kiki Vasilescu a câștigat premiul pentru cel mai bun regizor al unui lungmetraj pentru filmul „Terapie pentru crimă”, în cadrul Festival of Globe 2015 de la San Francisco.

Potrivit unui comunicat transmis vineri Agerpres, filmul a fost realizat de casa de producție East Movies, din fonduri 100% independente, coproducător fiind Cosmin Ghinea și coordonat în post-producție de Dan Burlac, după un scenariu de Kiki Vasilescu.

Filmul a rulat în cinematografele din România la finalul anului 2014. În premieră pentru România, pe baza scenariului a apărut și un roman, omonim, scris de regizor împreună cu Bogdan Hrib, tipărit tot în 2014.

„Din peste 3.000 de filme înscrise, juriul a selectat 15 filme de lungmetraj pentru competiția finală, iar vizionarea acestora a fost un adevărat maraton întins pe perioada a 10 zile. Mă bucur să văd că eforturile depuse de regizorii independenți încep să fie din ce în ce mai apreciate. Mai mult, mă bucur că un film românesc independent comercial reușește să câștige un premiu pe teritoriu american”, a spus regizorul.

După lansarea filmului său de debut, „Terapie pentru crimă”, Kiki Vasilescu s-a mutat la Hollywood, unde colaborează cu regizorul de origine română Andrei Zincă.

În prezent, Kiki Vasilescu lucrează în Los Angeles la primul său documentar, produs de firma East Movies și urmează să lanseze pe piața românească o carte despre producția de film independent comercial.

Unul dintre festivalurile dedicate exclusiv filmelor independente, Festival of Globe, a avut loc în perioada 7 — 16 august, în San Francisco, printre vedetele prezente la festival numărându-se Sharon Stone, Jane Fonda, Mischa Barton, Martin Sheen și Jackie Chan.

Filmul „Terapie pentru crimă” a fost singurul film românesc selectat în competiția oficială pentru ficțiune și a concurat cu filme din Turcia, Irlanda, China, India, Kosovo, Malaesia, SUA și Marea Britanie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.