„Un minut de dans sau Uf!!!”, pe scena Festivalului „Enescu”

0

Gigi Căciuleanu revine pe scena Teatrului Mic cu noua sa creație coregrafică „Un minut de dans sau Uf!!!”, spectacol ce va fi prezentat în cadrul Festivalului „George Enescu”, pe 5 și 6 septembrie, informează un comunicat al Teatrului Mic transmis vineri Agerpres.

Teatrul Mic este locul în care a debutat ca dansator Gigi Căciuleanu, în urmă cu 50 de ani sub îndrumarea lui Miriam Răducanu. Spectacolul „Un minut de dans sau Uf!!!” îi este dedicat „Măiastrei”, așa cum o numește Căciuleanu pe Miriam Răducanu.

De fiecare dată spectacolul prezentat de „Gigi Căciuleanu România Dance Company” va fi diferit, așadar spectatorii de pe 5 septembrie pot reveni în seara următoare, ca să vadă cu totul altceva.

„Montarea piesei coregrafice este aproape terminată. Nu lipsește decât un minut de dans, înainte de partea finală. Acest minut de dans, coregraful îl va reinventa, la fiecare spectacol, în prezența publicului. Iar protagoniștii, compozitorul muzicii și cuplul de dansatori, vor trebui să ‘facă față’, să se adapteze, în ‘stare de urgență’, fanteziei sale de moment. Vor memora partitura coregrafică și bineînțeles cea muzicală, inventate ambele în ultima clipă, le vor integra și interpreta, cât se poate de bine, pentru a putea prezenta imediat publicului piesă în forma finală. (…) Întreg spectacolul este conceput de fapt în jurul complicatului și deseori ‘nebunului’ proces creator necesar pentru a obține chiar și un singur minut de dans”, declară Gigi Căciuleanu, citat în comunicat.

Muzica îi aparține „omului orchestră” Paul Ilea, căruia coregraful i-a cerut să plece de la temele cele mai cunoscute și populare ale lui Wolfgang Amadeus Mozart, pe care apoi să le dezvolte în felul său, cu cât mai multă „drăgăstoasă ireverență”.

Dansatori vor fi Gigi Căciuleanu, Paul Ilea, Irina Ștefan și Răzvan Stoian, iar asistent coregrafie, Lelia Marcu-Vladu.

Producătorul spectacolului este Fundația Art Production, în parteneriat cu Teatrul Mic.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.