Alina Gorghiu cere demisia lui Sorin Oprescu

0

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, afirmă, într-o postare pe contul său de Twitter, că edilul Capitalei, Sorin Oprescu, ar trebui să demisioneze.

”După reținerea lui S. Oprescu, soluția potrivită azi — demisia. Iar soluția potrivită în viitor — o administrație nouă, integră, liberală”, a scris Alina Gorghiu, duminică pe Twitter.

Reacția acesteia vine după ce primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost reținut de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, pentru luare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea Primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelor contracte, cu titlul de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului.

„Astfel, executantul păstra pentru sine între 30% și 33% din profitul brut, iar diferența era remisă funcționarilor din cadrul aparatului primarului Municipiului București, cu titlul de mită, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru Oprescu. Concret, membrii grupului, persoane cu funcții de conducere din cadrul a doua instituții publice din subordinea Primarului Municipiului București facilitau câștigarea contractului, vorbeau cu angajații din subordine să accepte documentația de atribuire, precum și să aprobe și dispună efectuarea plății facturilor emise de firmele respective, foarte repede față de momentul facturării, totodată solicitând sume de bani pentru persoane cu funcții de conducere în aparatul Primarului Municipiului București, precum și pentru Primar”, susțin procurorii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.