Cele mai frumoase fotografii din lume, expuse la București

0

Cele mai bune fotografii din lume, premiate la Sony World Photography Awards (SWPA) 2015, cea mai mare competiție de profil la nivel mondial, vor fi expuse în perioada 7 – 16 septembrie la Muzeul Țăranului Român, sala Tancred Bănățeanu.

Potrivit unui comunicat transmis luni Agerpres de către organizatori, în cadrul expoziției, care se desfășoară în contextul Festivalului de Fotografie Bucharest Photo Week, unul dintre cele mai importante evenimente de profil din România, ajuns la a doua ediție, vor fi organizate aproximativ 45 de evenimente, la care sunt așteptați să participe invitați din Canada, SUA, Olanda, Polonia, Ucraina și Republica Moldova.

„Anul acesta s-a stabilit un nou record de participare la cea mai mare competiție de fotografie din lume, lucrările premiate, care pot fi văzute de astăzi la Muzeul Țăranului Român, fiind alese din peste 173 de mii de înscrieri din 171 de țări. Pentru expoziția de la București am reușit să aducem lucrările expuse la Londra, printre care se numără și fotografiile celor doi fotografi români premiați. Este o expoziție la care îi așteptăm pe toți iubitorii de fotografie și care sperăm să îi inspire pe cei care vor să se înscrie în ediția 2016”, a declarat Cătălin Neagu, Group Product Marketing Manager Sony România, potrivit comunicatului citat.

Printre fotografiile expuse se vor număra cele din seria „Camera intimă” realizate de Cosmin Bumbuț, câștigător al premiului „Fotograful anului” la secțiunea „Arhitectură” în cadrul SWPA 2015, care cuprinde o serie de imagini realizate în 35 de închisori din România. Totodată, amatorii de fotografie vor putea admira și lucrarea „Alesul oilor”, de Auraș Mihaiu, câștigător al premiului România Național Award, care a surprins momentul de la stână în care ciobanii își pregătesc oile pentru iernat.

Sony World Photography Awards este cea mai mare competiție de fotografie din lume. La ediția din acest an, cea de a opta, a fost înregistrat un număr record de înscrieri, mai exact 173.444 din 171 de țări, o creștere de 24% față de anul trecut. La SWPA 2015 au fost decernate 54 de premii naționale.

WPO acordă suport fotografilor profesioniști și amatorilor, respectiv studenților la fotografie, oferind o platformă globală de comunicare pentru industria foto, unde pot discuta despre curentele actuale din fotojurnalism, fotografie artistică și fotografie comercială.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.