Andreea Paul vrea oameni de calitate la ASF

Prim-vicepreședintele PNL, Andreea Paul, susține într-un comunicat de  presă că recredibilizarea ASF și a Parlamentului pornește de la oameni cu credibilitate.
„Parlamentari cu dragoste de țară și cu apreciere față de profesionalism,

Vă cer să nu ne dăm votul pentru halucinanta candidatură nominalizată pentru Autoritatea de Supraveghere Financiară. Dați o șansă aici, în România, adevăraților profesioniști ! Este incredibil pe mâna cui lăsăm supravegherea piețelor financiare în România. Costul neprofesionalismului girat politic ne costă pe toți, pe noi toți românii. Nu mai merge așa !

Ieri am audiat în Comisia de Buget a Camerei Deputaților o persoană nominalizată pentru Consiliul ASF. Mi-este atât de rușine de rușinea persoanei în cauză încât nici nu doresc să-i pomenesc numele. Rușinoasă și pentru cei care și-au dat suportul politic. Este dezastruoasă nominalizarea făcută de partidul lui Tăriceanu. Nicio experiență relevantă în domeniu, niciun răspuns ‘cât de cât’ la întrebările de fond. Definiția incompetenței pentru postul în cauză. O adevărată bătaie de joc la adresa instituției chemată să supravegheze piețele financiare. Vă mai mirați de eșecurile și falimentele de pe piețele noastre?

La ASF salariile nu sunt mici ca să acuzăm lipsa interesului profesioniștilor. Aici blocajul este pur politic. Deși am votat împotriva acestei gafe enorme, parlamentarii puterii au votat pentru această nominalizare, dar au bâjbâit în pauză nemulțumiți de calitatea incredibil de slabă a candidatei. Pur și simplu nu-mi pot explica votul lor dictat exclusiv politic în față evidenței grăitoare. Parcă nu i-ar costa și pe ei oamenii nepotriviți numiți la ASF.

Recredibilizarea ASF și a Parlamentului României pornește de la oamenii de calitate pe care îi promovăm în instituțiile cheie ale statului român”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.