Politizare excesivă a TVR, motiv de scandal!

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat duminică, la Alba Iulia, că PSD încearcă să politizeze excesiv televiziunea publică, pentru ca apoi să beneficieze de acest mijloc media în campania electorală pentru alegerile locale și generale de anul viitor.

„Constat că, în ciuda faptului că am abordat acest subiect de foarte multe ori, și eu, și oameni din societatea civilă interesați de destinul Televiziunii Române, din partea cealaltă, din partea factorului guvernamental, nu vedem decât pasivitate. Se prefigurează, în schimb, o lovitură de forță, care înseamnă, din nou, politizarea excesivă a acestei instituții de presă. Vorbesc despre înlăturarea actualei conduceri și mobilizarea PSD pentru aducerea la putere a unei echipe loiale obiectivelor PSD. Nu uitați că 2016 reprezintă un an electoral cu două tipuri de alegeri, locale și generale, și știți foarte bine ce capacitate extraordinară are PSD să transforme televiziunea publică în vehicul electoral al PSD atunci când pune mâna pe ea”, a afirmat Alina Gorghiu, potrivit Agerpres.

Copreședintele PNL a spus că TVR se confruntă acum cu probleme financiare deosebite și a apreciat că schimbarea directorului general al instituției nu va duce la rezolvarea acestora, ci doar la o întârziere a măsurilor concrete pentru deblocarea situației cu care se confruntă televiziunea publică.

În acest context, copreședintele PNL i-a cerut președintelui PSD, Liviu Dragnea, să se aibă o întâlnire cu partidele din Opoziție pentru a discuta situația de la televiziunea publică.

„De la Alba Iulia îi cer lui Dragnea să-și facă timp ca, înainte de orice decizie politică pe care o va lua în privința televiziunii publice, să vină să discute cu Opoziția pentru că, evident, ne dorim să nu fie politizată această instituție”, a spus Gorghiu, menționând că, dacă se va insista cu o „propunere de esență PSD-istă” la conducerea TVR, atunci liberalii vor vota împotrivă.

Potrivit copreședintelui PNL, televiziunea publică are datorii de 150 de milioane de euro iar veniturile lunare de 5-6 milioane de euro permit doar acoperirea cheltuielilor de funcționare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.