„Făcut în Târgu Mureș”, lansat oficial joi!

Share:

Asociația ‘Târgu Mureș Capitală Europeană a Culturii 2021’, condusă de președintele Consiliului Județean Mureș, Ciprian Dobre, a lansat oficial joi, în cadrul unei festivități organizate în Cetatea Medievală, strategia de promovare a municipiului, sub genericul ‘Făcut în Târgu Mureș’.

Noutatea acestei campanii constă în faptul că promovarea municipiului Târgu Mureș se va derula în cinci limbi, în premieră în România, în engleză, germană, română, maghiară și romani, informează Agerpres.

Potrivit strategiei, prin mesajul ‘Făcut în Târgu Mureș’, campania vorbește despre un oraș ‘în care înveți pe viu despre ce este Europa: unitate în diversitate’, întrucât multitudinea de limbi, obiceiuri, etnii, culturi și credințe sunt o realitate cotidiană.

Logo-ul orașului — la fel ca și simbolul universal Trade Mark (marcă înregistrată) — prezintă municipiul Târgu Mureș din perspectivă academică, culturală și istorică.

Specialiștii CJ au arătat că Târgu Mureș va fi prezentat ca ‘orașul din care înveți’, cu accent pe excelența în medicină, multiculturalitatea și turismul cultural participativ. Materialele de promovare vor conține elemente de artă culinară, muzică și meșteșuguri tradiționale.

Dosarul de candidatură a municipiului Târgu Mureș va fi depus în data de 10 octombrie, preselecția va avea loc în luna decembrie, iar selecția finală este programată în septembrie 2016.â
Președintele Consiliului Județean Mureș, Ciprian Dobre, a anunțat că proiectul de candidatură a municipiului Târgu Mureș la titlul de Capitală Europeană a Culturii.

2021, în colaborare cu orașele Sighișoara și Sovata, a fost lansat cu doar 64 de zile înainte de depunerea candidaturilor în faza de preselecție și că, în cea de 57-a zi, logo-ul și strategia sunt gata de lansare.

Ciprian Dobre a subliniat că are convingerea că Târgu Mureș se va afla pe lista finalistelor din România și că va câștiga competiția pentru a deveni Capitală Europeană a Culturii în 2021.

Viceprimarul din Târgu Mureș, Claudiu Maior, a arătat că municipiul are un mare potențial pentru a se înscrie în circuitul capitalelor culturale europene și că acest lucru este susținut de acțiunile Primăriei.

‘Faptul că în anul 2015 suntem înfrățiți și menținem legăturile cu 10 orașe din Europa și din lume ne face să ne simțim încrezători în depunerea acestei candidaturi. Suntem unul din municipiile din România cu ceea mai mare accesare de fonduri europene — în primele 7 orașe. Fața orașului este într-o continuă schimbare. Am reabilitat și Cetatea Medievală din fonduri europene, transformând-o într-un spațiu cultural special. Aici m-aș referi doar la concertul de deschidere al cetății. Toate acestea constituie avantaje serioase pentru a ne califica în acest proiect’, a spus Maior, care a precizat că municipiul a fost anul trecut a patra destinație turistică a României.

Directorul Muzeului Județean Mureș, Soos Zoltan, a arătat că, în urmă cu 4 ani, instituția pe care o conduce avea anual aproximativ 40.000 de vizitatori, anul trecut s-a ajuns la 80.000, iar ținta sa pentru 2021 este 400.000 de vizitatori.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.