Parteneriat științific între Academia Română și Ambasada Franței

Share:

O convenție de parteneriat științific între Academia Română și Ambasada Franței la București va fi semnată luni de către academicianul Ionel-Valentin Vlad și ambasadorul Francois Saint-Paul.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei Franței remis Agerpres, parteneriatul științific va cuprinde două direcții de colaborare: seminarii tematice susținute la Academia Română de către personalități științifice din Franța și studii doctorale în co-tutelă.

„Ciclul de seminarii științifice va fi organizat pe durata unui an universitar și prevede susținerea de conferințe la Academia Română sau în institutele de cercetare din sistemul academic, întâlniri ale conferențiarilor francezi cu membri ai Academiei Române și cu cercetători, vizite în laboratoarele de cercetare românești. Programul de doctorat în co-tutelă vizează favorizarea mobilității doctoranzilor, cu scopul de a dezvolta cooperarea științifică între echipe de cercetare franceze și române”, precizează comunicatul de presă.

Bursele vor fi acordate doctoranzilor din România pentru a efectua stagii de cercetare în Franța, în cadrul studiilor doctorale sub conducerea unui profesor român și al unuia francez. Programul va avea o durată de trei ani și va fi finanțat în mod egal de cele două părți semnatare.

După ceremonia de semnare, în Aula Academiei Române, începând cu ora 10,00, se va desfășura primul seminar științific din cadrul parteneriatului, susținut de profesorul Gilles Boeuf, pe tema: ‘Biodiversitate și schimbări climatice’.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.