Fost campion la tir, anchetat pentru braconaj

Ciprian Petruţ, fost campion naţional al României la tir, este cercetat de poliţiştii din Bihor, fiind acuzat că a omorât doi cerbi, în valoare de 24.000 de euro.

Ciprian Petruţ, fost campion naţional la tir sportiv, a fost  reţinut, marţi, pentru 24 de ore, iar în prezent este anchetat în stare de libertate de poliţiştii Serviciului Arme Explozivi Substanţe Periculoase (SAESP) Bihor, sub acuzaţia de braconaj.

Potrivit poliţiştilor, tânărul de 24 ani ar fi comis fapta în noaptea de 1 spre 2 iulie, când ar fi împuşcat două exemplare de cerb comun, mascul, în valoare totală de 24.000 euro, de pe fondul de vânătoare Oşand administrat de Asociaţia de vânătoare Artemis Cociuba Mare.

Potrivit ebihoreanul.ro, paznicii asociaţiei au găsit rămăşiţele celor doi cerbi în dimineaţa de 2 iulie, abandonate în câmp. Principalul bănuit, Ciprian Petruţ, a fost reţinut în urma unor percheziţii dispuse, marţi, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, cei care coordonează ancheta. În momentul în care a văzut poliţiştii SAESP Bihor la uşă, tânărul a încercat să-şi ascundă armele. În prezent, el este cercetat în stare de libertate

Pe lângă anularea permisului de vânător, poliţiştii l-au amendat pe Ciprian Petruţ cu 8.000 lei, pentru încălcarea regulilor de păstrare ale armelor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.