Sancțiuni pentru furnizorii de servicii medicale din Galați

Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi au aplicat sancţiuni unui număr de 46 de furnizori de servicii medicale în primul semestru al anului, au anunţat, joi, reprezentanţii Biroului de control al instituţiei.

Potrivit acestora, în primele şase luni ale anului au fost efectuate aproximativ 400 de verificări la furnizorii de servicii medicale aflaţi în contract cu statul.

În urma verificărilor, unui medic de familie din Galaţi i-a fost reziliat contractul cu CJAS Galaţi din cauza faptului că înscrisese în lista sa de pacienţi persoane cărora nu le ceruse acordul în prealabil. Alţi 12 medici de familie au primit sancţiuni pentru că au prescris reţete medicale pacienţilor în perioada în care aceştia erau internaţi. În cazul a 13 medici de familie, avertismentele sau sancţiunile au fost date pentru nerespectarea programului de lucru şi prescrieri eronate de medicamente.

Nereguli au fost descoperite şi în spitale şi policlinici unde au fost date opt avertismente şi 12 sancţiuni. Medicii din aceste instituţii au fost penalizaţi fie pentru că au încercat să primească bani de la CJAS pentru unele servicii medicale nedecontabile, fie pentru că au dat concedii medicale fără a respecta legislaţia în vigoare.

În judeţul Galaţi, 573 de furnizori de servicii medicale primesc bani din Fondul unic de asigurări medicale de sănătate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.