Ponta acuză: Liberalii și Iohannis profită de moartea cuiva!

0

Reacția publică față de tragedia polițistului care și-a pierdut viața săptămâna trecută „e mai mult decât legitimă”, dar atitudinea președintelui Iohannis și a liberalilor arată un mod oribil de a face politică, a susținut Victor Ponta, potrivit Agerpres.

Acesta a reamintit faptul că liberalii au insistat de mai multe ori pe lângă Oprea pentru a trăda guvernul din care face parte, iar acum, brusc, a devenit ”inamicul public numărul 1”. „Cum vi s-ar părea dacă l-aș chema mâine la mine pe domnul Dan Mihalache și i-aș cere să-și dea demisia? (…) Probabil că domnul Mihalache mi-ar spune ce i-a zis și domnul Oprea domnului Iohannis: „Vă mulțumesc de sfat, dar nu-mi dau demisia!”, a declarat Victor Ponta pentru România TV.

Acesta a mai susținut că reacția publicului față de accidentul în urma căruia a murit un polițist  „e mai mult decât legitimă”, dar că nu este anormal ca liberalii și Iohannis să profite de pe urma „unui necaz”.
„Consider anormal faptul că de la o tragedie — un caz care e cercetat de procuror, o indignare legitimă, o supărare legitimă a unor oameni — ajungem la ceea ce se întâmplă de fapt în mod constant și anume: cei de la PNL și chiar domnul Iohannis când apare un necaz profită de moartea cuiva. (…) Pe de o parte, tragedia, supărarea și cercetarea de către organele statului sunt normale și legitime; pe de altă parte, acest obicei al celor de la PNL de a politiza orice necaz, orice tragedie ca să mai obțină un mic avantaj politic mi se pare reprobabil”, a mai declarat Ponta.

El a legat cererea de demisie de faptul că Oprea a refuzat să-i sprijine pe liberali în demersul lor de schimbare a Guvernului.

„Chiar și domnul Iohannis personal și doamna Gorghiu și domnul Blaga și domnul Predoiu i-au făcut o curte teribilă domnului Oprea, în sens metaforic, evident. L-au chemat foarte des, au mers la birou la Interne să trădeze Guvernul și să voteze cu ei. Dacă domnul Oprea — cum eu știam că va fi — a spus: „Sunt un om serios, nu mă ocup cu trădări” (…) deodată a devenit inamicul public numărul 1 din punct de vedere politic. Asta mi se pare un mod de a face politică oribil. Să speculezi tragedia și necazul cuiva ca să te răzbuni politic pe cineva care n-a vrut să trădeze e un lucru anormal. Cred că președintele, domnul Iohannis, vrea să profite de orice ocazie, chiar și de moartea unui tânăr ca să-și pună guvernul domniei sale. Ceea ce mie mi se pare de un cinism extraordinar”, a mai susținut premierul.

Întrebat dacă Oprea își va da demisia, Ponta a răspuns: ”Nu, pentru că nu se simte vinovat și pentru că este o anchetă în curs care va stabili exact ceea ce s-a întâmplat și cine este vinovat”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.