„Requiem Parastas”, pe scena Operei din Cluj Napoca

0

Spectacolul extraordinar duminică, 1 Noiembrie 2015, la Opera Națională Română din Cluj-Napoca.

”Requiem Parastas”, de Marțian Negrea, un spectacol de o spiritualitate aparte, este dedicat tuturor celor care au slujit arta și teatrul liric clujean de-a lungul istoriei sale, putând fi considerat drept un omagiu adus celor care nu mai sunt.

”Requiem Parastas pentru soliști, cor și orchestră” este o operă de inspirație neoclasică și este considerată cea mai importantă lucrare a compozitorului Marțian Negrea, precum și o operă fundamentală a muzicii românești, aflată la intersecția inedită dintre tradiția veche românească și tradiția europeană cultă. Fiind interzis de cenzură, Requiem Parastas a fost prezentat pentru întâia oară în fața publicului pe 14 decembrie 1990, la Filarmonica din Cluj-Napoca.

Un sfert de secol mai târziu, opera lui Marțian Negrea revine la Cluj, cu aceeași originalitate și profunzime, alături de o distribuție de înaltă ținută: soprana Irina Săndulescu Bălan, mezzosoprana Sorana Negrea (invitată), tenorul Cristian Mogoșan, basul Cristian Hodrea și dirijorul Gabriel Bebeșelea, sub bagheta căruia se vor afla Orchestra și Corul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.

Caracterul deosebit al operei este completat de scopul nobil al evenimentului ce va avea loc duminică, 1 noiembrie, ocazie cu care toate donațiile colectate vor fi oferite pentru construcția Catedralei Martirilor și Mărturisitorilor Secolului XX, din Piața Cipariu, Cluj-Napoca.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.