Dramaturgia italiană contemporană, la Teatrul Nottara

0

În stagiunea 2015-2016, Teatrul Nottara continuă seria spectacolelor-lectură din cadrul programului Spectacolul începe cu o lectură, program cultural asumat prin proiectul de management al directorului teatrului. De remarcat faptul că ediţiile anterioare au impus două texte care s-au concretizat în producţii teatrale: Fazanul de Georges Feydeau, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, şi Poker Face de Petr Kolečko, regia: Adela Biţică.

Ajuns la ediţia a VII-a, programul ne propune o întâlnire cu dramaturgia italiană contemporană, care se va desfăşura în zilele de 2, 3, 4 noiembrie, la Sala George Constantin, de la ora 19:00.

Doi autori, trei texte şi doi traducători. Aceasta este matricea în care s-a structurat acest eveniment: O noapte ca Salomeea şi Două surori de Emanuele Vacchetto şi Căsătorie Part-Time de Alessandro Casola, traduse de Marian Stan şi Ionela Dănilă.

Spectacolul-lectură din 2 noiembrie este O noapte ca Salomeea de Emanuele Vacchetto. Regia artistică este semnată de Alexandru Mâzgăreanu, iar din distribuţie fac parte Crenguţa Hariton, Sorina Ştefănescu.

În seara de 3 noiembrie, vom descoperi un alt text al lui Emanuele Vacchetto, Două surori, în lectura actorilor Raluca Jugănaru Grosu, Ioana Calotă, Ion Grosu. Regia este asigurată de Adela Biţică.

Pe 4 noiembrie, în prezenţa autorului, Alessandro Casola (de altminteri, el va fi prezent încă din prima seară!), regizorul Mihai Lungeanu şi interpreţii Sorin Cociş, Ada Navrot, Diana Roman vor prezenta spectacolul-lectură Căsătorie Part-Time, comedie în trei acte. Seara va continua cu o sesiune de discuţii între regizorul artistic, interpreţi, critici de teatru, public, invitaţi de la Institutul Italian şi dramaturgul Alessandro Casola. Iar unul dintre traducătorii textelor, Marian Stan, ne va prezenta informaţii preţioase despre dinamica vieţii teatrale italiene, cu un accent pus pe modul în care dramaturgia din peninsulă este susţinută şi promovată pe piaţa teatrală autohtonă şi internaţională.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile!

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.