Udrea poate fi urmărită penal și reținută, nu și arestată!

Plenul Camerei Deputaților a admis miercuri cererile Justiției privind urmărirea penală și încuviințarea reținerii Elenei Udrea, în timp ce pentru arestarea preventivă nu s-a întrunit numărul necesar de voturi.

Deputații au votat mai întâi cererea de urmărire penală a Elenei Udrea, iar apoi au fost supuse votului cu bile concomitent cererile privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a acesteia.

Dacă în ceea ce privește votul asupra cererii privind urmărirea penală a Elenei Udrea decizia a fost favoarea solicitării DNA, în cazul încuviințării reținerii acesteia au fost dezbateri în cadrul comisiei de numărare de mai bine de o oră, după ce s-a constatat că au fost introduse în urne mai multe bile decât deputații prezenți.

În cele din urmă, s-a anunțat că încuviințarea reținerii a adoptată de plenul Camerei Deputaților cu 123 de voturi „pentru” și 119 „împotrivă”, iar pentru solicitarea privind arestarea preventivă s-au înregistrat 115 voturi „pentru” și 105 „împotrivă”, nefiind întrunit numărul de voturi necesar — 122—pentru adoptarea hotărârii în acest caz.

Social-democratul Marian Neacșu și liberalul Ludovic Orban au recomandat ulterior în Biroul permanent ca pe viitor să nu se mai facă vot concomitent cu bile.

Elena Udrea a anunțat că nu are de gând să conteste votul colegilor săi asupra cererilor de reținere și de arestare preventivă.

„Nu contest nimic. Eu cred că (deputații — n.r.) au dat-o ca la rabin. Adică, hai să fie una și pentru procuror, una și pentru Udrea. Cred că așa au dat-o. Pentru că e imposibil să nu fi fost voturi anulate, știm cu toți că au fost”, a arătat Udrea.

Întrebată dacă crede că va mai fi reținută de procuror, în condițiile în care deputații au respins cererea de arestare preventivă, ea a spus: „Eu vreau să fiu reținută și vreau să port din nou cătușe. Haideți, dacă e circ, să fie până la capăt!”.

Ea a menționat că se simte obosită după ce a stat două ore în picioare în așteptarea rezultatului.

„Nu am crezut că se va vota a treia arestare, pentru că e strigător la cer. Ce e justiția asta în care faci arestări preventive fără niciun motiv? Ce pericol sunt eu acum, dacă din în mai o instanță m-a lăsat în libertate și a constatat că nu sunt un pericol social? Ce pericol sunt eu pentru fapte care sunt presupus săvârșite acum cinci-șase ani? Ăsta e circ, nu e Justiție, iar imaginea Parlamentului nu din cauza unor dosare penale are de suferit, ci din modul în care se aplică Justiția și din modul în care se trimit aceste cereri la Parlament, cu circul de rigoare care se face în jurul lor”, a susținut Udrea.

Întrebată dacă ar trebui să ia legătura cu procurorul de caz, Udrea a răspuns că nu.

„Eu nu cer să vorbesc cu nimeni. Dacă procurorii au ceva să mă întrebe, mă pot cita, vor să mă citeze, asta este”, a adăugat ea.

În plenul Camerei, Udrea le-a transmis parlamentarilor că le va veni și lor rândul și vor „exploda” acuzații la adresa lor, indiferent cât „de parteneri cu sistemul” se consideră.

Cererile DNA pentru urmărirea penală, reținerea și arestarea preventivă au fost făcute în cazul unui nou dosar privind perioade când Elena Udrea era ministru, pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni: luare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția ori încheierea de tranzacții financiare utilizând informațiile în virtutea funcției, spălare de bani în formă continuată, fals în declarații de avere în formă continuată (cu referire la declarațiile de avere din perioada 2009 — 2012).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.