După carne, OMS a „pus ochii” și pe cafea

0

Cafeaua se va afla şi ea printre substanţele „anchetate” de IARC, agenţia OMS pentru cercetarea tumorilor, care a introdus carnea roşie şi cea procesată pe lista produselor cancerigene.

Potrivit site-ului agenţiei, următoroarele studii programate vor acoperi o gamă largă de produse chimice utilizate în industrie pentru ca apoi, la sfârșitul lunii mai 2016, să se analizeze efectele mai mult sau mai puţin dăunătoare ale „cafelei și altor băuturi fierbinţi”.

În săptămâna cuprinsă între 2 și 9 februarie 2016, va analiza o listă preliminară de șapte compuşi, inclusiv o clasă de bisfenoli deja cunoscută pentru faptul că interferează cu anumiţi hormoni umani, dimetilformamidă, unul din principalii solvenți utilizați în reacțiile chimice, și hidrazina, care printre alte utilizări este folosită şi la propulsia anumitor tipuri de rachete.

În perioada cuprinsă între 24 și 31 mai 2016, experții IARC se vor ocupa de tema:„Cafeaua, ceaiul și alte băuturi foarte calde”.

Pentru această cercetare, faza de colectare a datelor, în care oricine poate semnala studii științifice privind efectul cancerigen al produselor analizate, se va închide la data de 22 aprilie, urmând ca experții să evalueze informaţiile până la 25 septembrie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.