Dacian Cioloș, discuții aprinse cu liderii PNL!

Share:

Premierul desemnat Dacian Ciolos s-a întâlnit miercuri, cu liderii PNL, Alina Gorghiu si Vasile Blaga. După discuţii, Gorghiu a spus că miniştrii din cabinetul Cioloş vor fi „oameni care nu au carnet de partid”, în timp ce Vasile Blaga a precizat că se va discuta cu „lista” noului Guvern pe masă, la sfârşitul săptămânii. 

Dacian Ciolos s-a întâlnit miercuri cu liderii PNL, la sediul partidului din Modrogan. Discuţiile au durat mai bine de 40 de minute, însă Cioloş nu a dorit să facă declaraţii la plecare.

Copreşedintele liberal Alina Gorghiu a precizat, la finalul întâlnirii de la sediul PNL, că discuţiile cu premierul desemnat fac parte dintr-un dialog pe care acesta îl va avea cu liderii de partide săptămâna aceasta.Ea a arătat că nu au avut loc niciun fel de discuţii în legătură cu numele de pe lista Cabinetului, întrucât premierul desemnat încă lucrează la alcătuirea acestei liste.”Dar premisa pe care a expus-o a fost una foarte clară, miniştrii domniei sale vor fi oameni care nu au carnet de partid, vor fi specialişti”, a spus Gorghiu.

La rândul său, copreşedintele PNL Vasile Blaga a precizat că liberalii au avut miercuri o primă discuţie cu premierul desemnat, o altă întâlnire urmând să aibă loc după alcătuirea listei Cabinetului, probabil la sfârşitul acestei săptămâni.

„O să avem încă o discuţie după ce îşi formează echipa, cu lista în faţă şi atunci o vom discuta cu toţi membrii comisiei de unificare, pentru că e primul for care să se pronunţe în continuare asupra mersului lucrurilor”, a spus Blaga.

„Ne-a bucurat că este conştient de faptul că va trebui să pună la punct două mecanisme extrem de importante: unul, în ceea ce priveşte colaborarea parlamentară, adică un mecanism de relaţionat foarte des cu grupurile parlamentare, atât domnia sa, cât şi viitorii miniştri şi, de asemenea, un mecanism de consultare cu mediul socio-profesional, cu ONG-urile. (…) Ne bucură, de asemenea, că este conştient că va trebui să vină în faţa Parlamentului cu un buget de dezvoltare, axat pe investiţii, care să relanseze această zonă atât de deficitară, absorbţia fondurilor comunitare”, a adăugat Blaga.

Potrivit liderului de grup al deputaților liberali, Eugen Nicolăescu, PNL dorește ca programul de guvernare al viitorului Cabinet să cuprindă și principiile promovate de partid.

„Este normal ca un prim-ministru desemnat să discute cu liderii principalelor partide parlamentare, iar PNL cred că este principalul partid din România. Probabil că primul-ministru își va anunța intențiile pentru anul 2016, anumite intenții de persoane care să facă parte din Cabinet”, a spus Nicolăescu, la Parlament. El a precizat că PNL nu va face propuneri pentru Cabinetul Cioloș.

Dacian Cioloş are la dispoziţie 10 zile pentru a veni în Parlament cu lista şi programul Guvernului

Conform prevederilor constituţionale, candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.