Evenimente literare românești la ICR Viena

Share:

Institutul Cultural Român de la Viena organizează, împreună cu partenerii săi, o serie de evenimente prilejuite de Săptămâna Literară în Austria, care vor avea loc la Graz, Viena și Salzburg.

Potrivit unui comunicat al ICR Viena, transmis miercuri Agerpres, Liliana Corobca se va afla în Austria în perioada 12 — 17 noiembrie, cu ocazia turneului de promovare a traducerii în limba germană a romanului „Kinderland”, publicată de editura Paul Zsolnay. Prezentarea volumului Der erste Horizont meines Lebens are loc la Graz, Viena și Salzburg cu participarea autoarei Liliana Corobca și a traducătorului Ernest Wichner, directorul Literaturhaus Berlin.

De asemenea, ICR Viena participă și în acest an la târgul internațional de carte BUCH WIEN care se desfășoară între 12 și 15 noiembrie la Messe Wien. Atât la evenimentul „Noaptea Lungă a Cărților” cu care debutează târgul, cât și pe durata târgului literar, la standul ICR vor fi expuse opere literare semnate de autori români și traduse în limba germană, cărți sau albume apărute la Editura ICR și traduceri publicate prin programele Centrului Național al Cărții. Printre noile apariții prezentate la standul ICR se numără „Journal aus den Zeiten des Krieges”/ „Jurnal din vremuri de război” de Corneliu Coposu,  publicat în cursul acestui an la editura Mica Valahie în traducerea prof. Michael Werner.

Prezentărilor de carte în premieră și lecturilor din cadrul BUCH WIEN 2015 care îi au în prim-plan pe Liliana Corobca, Dana Grigorcea, Irina Teodorescu și Ernest Wichner li se adaugă lansarea pe scena ORF, în cadrul unui dialog care îl are ca invitat pe Ioan Holender, a noi ediții a ghidului cultural bilingv Rumanisches Wien. Ein Stadtfuhrer/ Românii de pe Ringstrasse: trasee de ieri prin Viena de azi, Gabriel Kohn, Peter Schubert, Editura Institutului Cultural Român, București, 2015.

Totodată, prezențe românești sunt integrate la standul Donou Lounge, un salon literar itinerant care are drept scop promovarea colaborării culturale dintre țările dunărene și a spiritualității și literaturii specifice regiunii, prin intermediul unui stand și al unui concept cultural-literar propriu. Ediția Donau Lounge din cadrul BUCH WIEN 2015 constă într-o serie de lecturi și conferințe, reunind 50 de participanți din 14 țări dunărene. Ion Bogdan Lefter participă la masa rotundă „Europa extremelor: are spațiul dunărean un răspuns?” alături de Michal Hvorecky, Krisztian Ungvary și Jorg Wojahn. Dagmar Dusil, autoarea volumului „Privind înapoi prin fereastra bucătăriei”, va realiza o demonstrație culinară în zona de gastronomie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.