Cristina Guseth, despre prestația sa din Parlament

0

Cristina Guseth, cea care a fost nominalizată iniţial de premierul Dacian Cioloş pentru portofoliul de la Justiţie, dar care a fost retrasă ca urmare a prestaţiei sale în faţa Comisiilor reunite ale Parlamentului, a postat, marţi seară, pe Facebook, un mesaj în care a explicat că, deşi nu are studii juridice, a crezut că poate face faţă ca ministru al Justiţiei reprezentând cetăţeanul justiţiabil, fără Facultatea de Drept, care îşi doreşte să vadă anumite progrese în acest sistem.

Cristina Guseth, aspru criticată în ultimele zile pentru că a acceptat propunerea de a fi ministru al Justiţiei, cu toate că nu are studii de specialitate, a explicat că a avut bună-credinţă şi că a crezut că experienţa managerială a lucrului cu magistraţii o va ajuta să ducă la capăt cu bine mandatul de un an la Ministerul Justiţiei.

„M-am dus cu bună-credință la audieri. Aveam de partea mea experiența managerială a lucrului cu magistrații și instituțiile sistemului judiciar. Am fost animată de dorința de a reprezenta într-un mandat provizoriu, de doar un an, agenda cetățeanului, a justițiabilului care nu are studii de drept, dar își dorește procese mai scurte, integritate în rândul magistraților și combaterea corupției. Legile și instituțiile, prevederile legale nu sunt un scop în sine, ci sunt în slujba acestor obiective.

Prestația mea a fost slabă și îmi cer scuze tuturor celor la asteptarile cărora nu m-am ridicat. Le mulțumesc celor care m-au susținut și celor care m-au criticat cu bună-credință și îi asigur că, dincolo de acest eșec personal, voi continua să susțin, din afara sistemului judiciar statul de drept, integritatea în viața publică și lupta împotriva corupției.
Îi urez succes doamnei Raluca Prună, un profesionist desăvârșit, în eforturile de a crește încrederea cetățenilor în domnia legii în România”, a scris Cristina Guseth pe profilul său de Facebook.

Cristina Guseth a fost reatrasă de la Ministerul Justiţiei după miezul nopţii. „Pentru a nu vulnerabiliza in niciun fel încrederea in ministrul Justitiei din Guvern, intr-un an foarte important pentru mentinerea credibilitatii activitatii Justitiei, am hotarât sa retrag propunerea doamnei Cristina Guseth pentru acest portofoliu. Dimineață voi inainta conducerii Parlamentului o nouă propunere.”, a anunţat Dacian Cioloş pe Facebook.

Cristina Guseth fusese avizată cu 41 de voturi „pentru”, şase voturi „împotrivă” şi şase abţineri. Ea a fost audiată de membrii comisiilor juridice, pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii şi pentru drepturile omului culte şi minorităţi din Camera Deputaţilor şi Senat şi de cei din Comisia pentru constituţionalitate, libertăţi civile şi monitorizarea executării hotărârilor CEDO din Senat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.