Ana Ularu, pe scena de la Berlin

Share:

Filmul „Tinereţe”, în care Mădălina Ghenea are un rol principal, este cea mai bună producţie europeană a anului. Pelicula a triumfat sâmbătă seară la Premiile Academiei Europene de Film, unde a adunat 3 distincţii. Două filme româneşti s-au aflat printre nominalizări, iar actriţa Ana Ularu a înmânat distincţia pentru cel mai bun scurtmetraj.

Peste 900 de invitaţi de marcă au participat sâmbătă seară la a 28-a ediţie a  Premiilor Academiei Europene de Film, desfăşurată la Berlin.

Vedeta incontestabilă a serii a fost pelicula „Tinereţe”, a italianului Paolo  Sorrentino, care a câştigat premiile pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor şi cel mai bun actor, acordat lui Sir Michael Caine.

Actorul britanic a primit şi Premiul onorific al Academiei.

Partenera sa în peliculă este actriţa Mădălina Ghenea.

Tot două premii a obţinut şi Charlotte Rampling, pentru cea mai bună actriţă în filmul „45 de grade” şi distincţia pentru întreaga carieră.

Filmul despre viaţa regretatei cântăreţe britanice Amy Winehouse a fost  desemnat cel mai bun documentar al anului.

La aceeaşi secţiune a concurat şi documentarul lui Alexander Nanău, „Toto şi surorile lui”, în timp ce  „Aferim!”, scris de Radu Jude şi Florin Lăzărescu, a fost nominalizat pentru cel mai bun scenariu.

Singura prezenţă românească pe scena de la Berlin a fost actriţa Ana Ularu, care a anunţat premiul pentru scurtmetraj: „Picnic”, de Jure Pavlovic.

Următoarea ediţie a Premiilor Academiei Europene de Film va avea loc în Polonia.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.